Perspectiva anului 2021: 5 tendințe care vor influența construcțiile în acest an
Pandemia a modelat industria construcțiilor care a fost nevoită să se adapteze la restricțiile impuse. Chiar dacă activitatea a fost întreruptă iar situația nu a revenit la normal, o doză de optimism apare în predicțiile pentru 2021. Acest optimism răspândit în rândul directorilor de construcții se bazează pe realitatea mai multor factori – unii pozitivi, alții mai puțin – care sunt pregătiți să modeleze construcțiile în 2021. Iată cinci dintre factorii de top care vor influența industria în noul an:
Situații dificile pentru subantreprenori
Următoarele luni și nu numai ar putea fi deosebit de grele pentru l și contractanții care vor avea nevoie de ei odată ce proiectele vor fi reluate în mod normal pe întregul glob.
„Piața devine mult mai competitivă pentru subcontractanți și, prin urmare, din păcate, unii vor renunța la afaceri, în special cei mai mici”, a spus Michelle Meisels, lider în inginerie și practici de construcții din Deloitte . „Antreprenorii generali ar putea fi nevoiți să-și îndeplinească singuri o mulțime de lucrări pe care le-ar realiza în mod normal subcontractorii”
Michael Bordes, AA Jedson Company, a declarat că în timpul pandemiei a fost nevoit să pivoteze din restaurantele și sălile de sport pe care le-a construit anterior pentru a se concentra pe proiecte de locuințe accesibile, care erau încă considerate esențiale. „Realizăm noi înșine majoritatea sarcinilor de construcție, deoarece subcontractantorii se confruntă cu perioade dificile”, a spus Bordes.
Siguranța
Între timp, Bordes a spus că se concentrează pe menținerea sănătății angajaților săi prin consolidarea continuă a strategiilor de atenuare, care au devenit mai provocatoare pe măsură ce pandemia a evoluat. Și, deși speră că angajații se vor înscrie pentru a primi vaccinul, el spune că nu intenționează să-i forțeze să facă acest lucru dacă au rezerve cu privire la administrarea acestuia.
În timp ce Comisia pentru ocuparea forței de muncă pentru egalitate de șanse și precum și un grup de avocați în construcții au stabilit recent că angajatorii ar putea solicita vaccinarea lucrătorilor cu anumite excepții, obiecțiile cu privire la potențialele probleme de siguranță sunt o provocare pentru antreprenori în 2021.
Angajările
Odată cu reducerea numărului de subcontractanți, antreprenorii vor fi cu siguranță îndemnați să angajeze suficienți muncitori pentru a satisface cererea, odată ce activitatea este reluată integral la nivel global. În același timp, observatorii spun că firmele din SUA încă nu fac acest lucru deoarece nu sunt multe proiecte noi pe piață, având în vedere explozia cazurilor de coronavirus de la începutul anului 2021.
Patrick Jones, care conduce divizia de arhitectură, inginerie și construcții la Raleigh, a afirmat că firmele nu sunt dispuse să angajeze persoane care necesită pregătire și timp, menționând că „ angajarea pentru joburi entry level a încetinit”.
În același timp, sectorul construcțiilor nerezidențială a recăpătat doar 58% din locurile de muncă pe care le-a pierdut de la începutul pandemiei , potrivit Ken Simonson, economist-șef al Contractorilor Generali Asociați ai Americii. În noiembrie, a menționat el, rata șomajului în industrie a fost de 7,3%, neajustată sezonier, cu 732.000 de foști muncitori în această situație.
În timpul prognozei economice din decembrie, Anirban Basu a întrebat publicul de peste 1.000 de participanți câți intenționează să crească personalul în anul următor, mai mult de jumătate răspunzând afirmativ. Acest lucru este în conformitate cu indicele ABC al încrederii în construcții din noiembrie, care a descris faptul că majoritatea firmelor intenționează să crească personalul în următoarele șase luni.
Birouri, producție și distribuție
Companiile își exprimă interesul pentru extinderea birourilor pe piețele terțiare, departe de locul unde se află sediul lor în orașele dens populate. De asemenea, acestea doresc să construiască facilități de producție și distribuție, zone în care pandemia a scos la lumină anumite vulnerabilități.
„Problemele legate de lanțul de aprovizionare, care au fost extinse la începutul crizei” au fost puternic vizibile și au îndemnat companiile să acționeze, a explicat Tom Stringer.
Într-adevăr, explozia comerțului electronic a provocat un boom în acest sector. „Cea mai evidentă schimbare a anului a fost dezvoltarea robustă a depozitelor și a facilităților de distribuție pentru a face față creșterii bruște a comerțului electronic”, a declarat Robert Smietana, CEO și consultant HSA Commercial Real Estate.
Focus asupra mediului
Potrivit celor spuse de Patrick Jones, Jucătorii mari în domeniul energiei solare la scară de utilități au urmat un model de creștere în pandemie. Această creștere a venit deoarece energia regenerabilă devine mai ieftină decât energia electrică bazată pe combustibili fosili, potrivit publicației Utility Dive.
„Industria construcțiilor se află sub o presiune extraordinară pentru a-și îmbunătăți consumul de energie”, a spus Meisels. „Dar, de asemenea, cred că companiile de construcții care dezvoltă programe pentru a sprijini standardele de construcție ecologice și sustenabile vor prospera”.
Potrivit constructiondive.com, acestea sunt principalele trenduri care vor influența industria construcțiilor în acest an. Astfel, chiar dacă restricțiile au împiedicat activitatea pe șantiere, specialiștii își păstrează o oarecare doză de optimism pentru perioada ce urmează.