Analize de piață

Brașov: Evoluția domeniului industrial în ultimele 12 luni

Potrivit analizei IBC Focus asupra industriei construcțiilor în 2020, domeniul industrial a crescut cu 6,2% în anul pandemiei. Astfel, dacă în 2019 au fost monitorizate 4097 proiecte, în 2020 numărul acestora a ajuns la 4351.

Zona centrală se află pe a treia poziție în clasamentul regiunilor cu cele mai multe proiecte industriale identificate în 2020, cu un total de 602 investiții. Primele două poziții sunt ocupate de Nord-Vest și Sud.

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Brașov în ultimele 12 luni?

Cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate 192 investiții industriale pe teritoriul județului Brașov. Cumulat, suprafața șantierelor depășește 796 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 918 milioane RON.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Parc industrial VGP Park

Proiectul ocupă o suprafață de 180.000 mp și se află în stadiul de construcție. Valoarea investiției atinge suma estimată de 130 milioane RON.

  • Renovare platforma industrială, construire linie de producție

Valoarea investiției se ridică la suma estimată de 125 milioane RON, iar suprafața proiectului este de 95.000 mp.

  • Estacadă tehnologică

Șantierul se întinde pe o suprafață de 51.958 mp. Proiectul se află înainte de execuție, iar suma aferentă investiției este estimată la 41,57 milioane RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte sunt spații și parcuri logistice, cumulând un total de 106 lucrări. De asemenea, au fost indetificate și 70 spații de producție, 17 proiecte de zoo/ bio tehnie, 20 ateliere de recilare și 15 spălătorii auto.

Cei mai activi arhitecți specializați în construcții industriale

În ultimul an au fost identificate 40 firme de arhitectură și proiectare implicate în lucrări industriale în județul Brașov. În funcție de numărul de proiecte, cele mai active companii sunt ICCO PARC INDUSTRIAL, cu 4 lucrări și DREI KONSTRUKT, cu 3 lucrări.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în ultimele 12 luni

Potrivit VICTA.ro, în ultimul an au fost identificați 35 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Brașov. Cele mai active companii sunt RAP DEVELOPMENT (5 proiecte), ICCO FACILITY MANAGEMENT (5 proiecte) și AGETAPS CONSTRUCT (3 proiecte).

Related Articles

Back to top button