Stiri

Peste 20 de proiecte agro-zoo/biotehnice în plină expansiune în Brașov: Planuri pentru o nouă crescătorie de sturion și păstrăv în Râșnov

Compania Doripesco din Brașov intenționează să extindă afacerea lor piscicolă în județul Brașov prin amenajarea unei noi crescătorii de sturion și păstrăv în Râșnov, pe Valea Glăjăriei. Proiectul se află în faza de autorizare.

Cererea pentru produsele piscicole a crescut în ultimii ani în țară, iar Doripesco consideră că este oportuna crearea unei crescătorii pentru a satisface această cerere fără a afecta fauna naturală a râurilor și lacurilor din zonă.

Planul companiei este de a captura apa din pârâul Nisipul și pârâul Ghimbășel prin conducte și să o dirijeze către un bazin de limpezire, apoi în 8 bazine de creștere supraterane. Apa va fi ulterior epurată și reîntoarsă în pârâul Nisipul. Investiția este estimată la 1 milion de lei fără TVA și se preconizează că va dura doi ani pentru a fi finalizată.

Peste 20 de proiecte agro-zoo/biotehnice în dezvoltare, în Brașov

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa, este evident că Brașovul se află în plină dezvoltare în ceea ce privește proiectele în domeniul agro-zoo/biotehnologiei. Această evoluție prezintă potențialul de a aduce numeroase avantaje semnificative atât pentru județul Brașov, cât și pentru comunitatea locală în ansamblu. Dezvoltarea a 21 de proiecte legate de agro-zoo/biotehnologie are potențialul de a diversifica considerabil baza economică a județului.

Harta celor 21 de proiecte agro-zoo/biotehnice în dezvoltare, în Brașov

Peste 600 proiecte agro-zoo/biotehnice în dezvoltare, în România

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere VICTA.ro poți beneficia de un ghid complet și interactiv pentru a explora cele 623 investiții, în dezvoltare în 2023. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 2,37 miliarde de lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Satu-Mare (48 proiecte), Timiș (47 proiecte) și Bihor (46 proiecte).

Iată cum se prezintă situația la nivel național:

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/

Related Articles

Back to top button