Stiri

Peste 2700 de proiecte industriale anunțate în prima jumătate a anului

Domeniul industrial continuă să fie unul de interes pentru investitorii din piața construcțiilor din România. Ca și număr total de proiecte identificate, dacă analizăm primele 6 luni ale anului, observăm că acest segment se află în topul preferințelor, potrivit cifrelor indicate de VICTA – singura asistentă de vânzare la șantierele din România.

Cu un total de 2762 de proiecte monitorizate, curba care urmărește evoluția numărului de șantiere se află pe un trend ascendent, înregistrând 8,78 puncte procentuale de creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Atunci se înregistrau 2539 de șantiere industriale. La nivel de distribuție pe cele 6 luni, cea mai productivă a fost luna Mai când piața a ieșit ușor de sub umbrela stării de urgență și, alături de condițiile meteo favorabile, au oferit pieței nu mai puțin de 637 de proiecte încadrate pe acest segment. Cele mai puțin active luni au fost Ianuarie (223 proiecte identificate) și Februarie (322 proiecte identificate).

1 din 3 proiecte mari în execuție

Clasificate în funcție de dimensiunea șantierului, observăm că în 2020, în primele 6 luni ale anului, cele mai numeroase au fost, din nou, investițiile medii. Dintre acestea, 834 au rămas în stadii incipiente (înainte de execuție: în proiectare, intenție, înainte de execuție și autorizare), în timp ce 257 sunt în execuție (construcție sau amenajare). Pe locul 2 se află proiectele mici (568 în stadii incipiente și 234 în execuție), iar pe 3 sunt proiectele de mari dimensiuni. În cazul acestora din urmă, observăm un raport de 1 la 3: din 3 proiecte mari doar 1 a intrat în execuție. Mai exact, 51 în amenajare și 130 în construcție.

Descopera gratuit 10 santiere de interes si afla cum poti oferta imediat la ele!
Related Articles

Back to top button