Antrepriză construcții industrialeGhiduri și Sfaturi

Eren Cons: Un nou proiect mare finalizat și un altul în plină desfășurare

În plină pandemie în care criza a afectat masiv și piața construcțiilor, antreprenorul Eren Cons reușește să obțină rezultate cu ajutorul unei echipe motivate și bine organizate. Astfel, de curând au anunțat finalizarea proiectului Continental și intrarea în linie dreaptă cu șantierul ce prevede extinderi la o hală depozit pentru piese de schimb și pavilion administrativ aparținând Stihl Motounelte. 

Hală pentru depozitare și producție livrată la termen în Brașov

Zona „Parc industrial ICCO” din Ghimbav, Brașov, găzduiește un nou proiect aparținând VITESCO TEHNOLOGIES (fostă Continental Powertrain). Prin intermediul acestui proiect beneficiarul și-a extins capacitatea de depozitare prin construirea unei hale noi de producție și depozitare. Proiectul dezvoltat pe o suprafață desfășurată de peste 10 mii mp, este compus din două volume alipite:

  • Hala propriu-zisă care adăpostește spațiul de producție (asamblare componente auto) și cel de depozitare
  • Un corp în formă de „L” care cuprinde spații sociale, o zonă de birouri și spațiile tehnice aferente

Investiția este prevăzută pe limita de Nord-Vest și cu o casă poartă în vecinătatea accesului auto, în timp ce în partea de Sud-Est s-a construit un teren de sport. Acest teren va fi deservit și de o construcție prefabricată cu rol de vestiar și grupuri sanitare.

Potrivit specialiștilor Eren Cons, 80% din această construcție are funcțiunea principală de spațiu de depozitare. Înainte de a fi depozitate, produsele finite produse în fabrica existentă sunt ambalate în cutii returnabile din mase plastice și depozitate pe rafturi metalice. În fiecare zi, produsele realizate în hala deja existentă sunt transportate către noua investiție aflată la mai puțin de 100m distanță. De aici sunt preluate și distribuite clienților producători din industria auto din afara României, în spațiul UE. Interesant de menționat aici este și faptul că tot acest proces este realizat cu autocamioane de 20 de tone. În medie, spațiul este tranzitate de 20 de astfel de autocamioane pe zi.

În linie dreaptă cu proiectul de extindere hală de peste 3200 mp

După finalizarea proiectului anterior menționat, concentrarea s-a mutat pe livrarea în parametrii propuși pentru un proiect de extindere hală. Beneficiarul, Andreas Stihl Motounelte, va avea la dispoziție un nou spațiu pentru realizarea de piese de schimb și un pavilion administrativ.

Lucrările prevăd extinderea unui proiect deja existent, dar și lucrări de recompartimentare, modificare instalații și refaceri fațade existente, acces pentru noua incintă, platforme, parcări, anexe etc. Proiectul este găzduit în județul Ilfov.

Conform echipei Eren Cons, se avansează conform așteptărilor pe acest șantier și deja se văd rezultate în special în cazul lucrărilor exterioare. Deja s-au amenajat spațiile verzi, s-au relocat o parte din parcări și s-a realizat un drum de acces pentru autospeciala de pompieri. De asemenea, s-au pus platforme exterioare, trotuare și s-a creat un acces secundar în incintă. Au fost realizate și branșamentele necesare, dar și instalarea utilităților, urmând a se continua cu lucrările conform termenilor propuși.

Lucrările de extindere au generat și amenajări ale noi ale incintei, printre care: extinderea halei existente cu 3259 mp, extinderea pavilionului administrativ, amplasarea unei platformă de depozitare deșeuri, acoperită cu o copertină metalică, firme luminoase amplasate pe fațadă șamd.

Depozitul propus va beneficia și de 3 rampe de încărcare, din care una cu elevator exterior echivalent cu cel existent de la docurile de încărcare deja existente. De asemenea, în hală este prevăzută în zona centrală și o platformă cu două nivele suplimentare pentru depozitare.

Acestea sunt doar două din sutele de proiecte realizate de antreprenorul Eren Cons în cei 15 ani de existență. Vrei să descoperi mai multe detalii și să soliciți o ofertă de preț? Completează formularul de mai jos și intră în contact cu specialiștii Eren Cons.
Related Articles

Back to top button