Antrepriză construcții industrialeFurnizori

Antreprenorul general din Cluj care isi propune afaceri de 20 milioane de euro in 2022

Piata investitiilor industriale din Romania a simtit in ultimii ani o crestere constanta, determinata in special de investitorii locali, fie cei deja existenti care si-au extins business-urile sau le-au consolidat, fie de noi investitori aparuti in piata, care au pornit afaceri de la zero, in unele cazuri prin intermediul fondurilor europene au demarat business-uri in diverse arii – productie, industrie, depozitare, agro-zootehnie, dar si de investitori straini, care au gasit in Romania optiuni propice pentru investitii.

Tocmai aceasta crestere a pietei, a cererii, a determinat si cresterea nivelului de calitate a lucrarilor. Investitorii au devenit mai pretentiosi, antreprenorii generali mai profesionisiti, situatie care a generat o crestere a nivelului lucrarilor executate. S-a creat astfel un context extrem de favorabil pentru remarcarea unor antreprenori specializati pe astfel de lucrari, care sa-si puna amprenta asupra calitatii executiei si asupra lucrarilor realizate si care sa isi poata dovedi buna organizare si dezvoltarea competentelor si calificarilor avute.

Piata este insa una extrem de competitiva. Exista firme cu experienta pentru fiecare tip lucrari, de la proiecte industriale si logistice de sute de mii de mp la proiecte de cateva sute de mp, companii pregatite sa atinga orice nivel de exigenta cerut de client.

In urma unui proces continuu de perfectionare si dezvoltarea si a unui efort constant si sustinut, compania Deifco, antreprenor general specializat de-a lungul anilor in executia de statii de distributie a carburantilor, a reusit sa isi diversifice cu succes portofoliul si gama de lucrari, adaugand in portofoliul sau lucrari industriale speciale, de ample dimensiuni. Cu o experienta de aproape 20 de ani in domeniu, antreprenorul general din Cluj – Napoca a cunoscut o crestere importanta in special in ultimii 4-5 ani. Printre proiectele lor se numara statii de carburanti realizate pe intreg teritoriul Romaniei pentru Rompetrol, OMV, Lukoil și Gazprom, dar si diverse complexe agro-zootehnice cum sunt fermele sau halele de depozitare/productie.

Pandemia nu a afectat activitatea companiei, ba din contra, Deifco a contractat lucrari majore, aflate in prezent in curs de executie. Printre aceste se afla fabrica realizata pentru WIP Industries, furnizor IKEA, in valoare de 36 milioane euro dar si cel mai mare proiect finantat prin PNDR 2020, in valoare de 1,8 milioane de euro (valoarea publica contractata).

WIP Industries, furnizor de componente pentru industria mobilei, deruleaza in Roamnia o investitie de 35,9 milioane de euro, suma din care jumatate o reprezinta ajutor de stat. Investitia se face in parcul industrial din Campia Turzii din judetul Cluj, pe o suprafata de teren de peste 45.000 mp, iar lucrarile sunt in faza incipienta, executate in proportie de 7%, potrivit www.victa.ro. Compania investitoare este detinuta de holdingul suedez WIP si produce si furnizeaza componente pentru sertare pentru mobilier, precum noptiere, potrivit site-ului companiei.

Un alt proiect important contractat de Deifco este complexul zootehnic Codrea, din Draguseni, judetul Satu Mare, unde in urma unei finantari de 1,8 milioane de euro, va fi construit un complex zootehnic pentru cresterea de vite pentru carne in sistem ecologic, un sistem in care animalele vor fi hranite de roboti, iar gunoiul va fi evacuat prin sisteme automate. Proiectul include si un abator modular pentru bovine dar si un magazin in care vor fi comercializate produse zootehnice. Investitia in acest proiect reprezinta cel mai mare proiect finantat prin PNDR 2020.

Pentru 2022, antreprenorul clujean se afla in cursa pentru semnarea mai multor contracte de executie pentru diverse proiecte de tip statii de carburanti, dar si pentru proiecte industriale si agro-zoo tehnice. Deifco isi propune de asemenea ca in acest an cifra sa de afaceri sa atinga pragul de 20 de milioane de euro, lucru dublat de asemenea de cresterea numarului de  angajati, care de-a lungul ultimilor ani s-a majorat cu aproximativ 30% anual.

Pentru mai multe informatii cu privire la activitatea companiei, puteti vizita site-ul acesteia www.deifco.ro
Related Articles

Back to top button