Proiecte și șantiere

Peste 30 de spații de producție în construcție în județul Arad: Se ridică una dintre cele mai ample ferme de reproducție de porci din Europa în localitatea Semlac.

Distribuția numerică a șantierelor în județul Arad

Conform informatiilor Victa.ro ultimul an aduce un total de 36 spații de producție din categoria agro/zoo tehniei în construcție sau amenajare în județul Arad.

Datele analizate cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, relevă că aceste spații de producție acoperă o suprafață impresionantă de aproximativ 202.000 metri pătrați.

Valoarea totală a investițiilor în aceste proiecte este estimată la 198.32 milioane de lei, subliniind astfel importanța acestui sector în creștere pentru economia țării. Investițiile semnificative în construcția și amenajarea acestor spații de producție vor contribui nu numai la creșterea capacităților de producție, dar și la generarea de noi locuri de muncă și la stimularea creșterii economice locale.

Cea mai mare investiție privată în comuna Semlac ce vizează construirea celei mai mari ferme de porci din Europa

În localitatea Semlac din județul Arad se desfășoară o amplă construcție ce va da naștere uneia dintre cele mai mari ferme de reproducție de porci din Europa. Investiția în această afacere se ridică la impresionanta sumă de 20 de milioane de euro. Cu o capacitate proiectată de 5.000 de capete, această fermă se preconizează că va fi complet finalizată până la sfârșitul lunii august.

Principalul actor în spatele acestei investiții este o companie românească din Timiș, care vizează să aducă un suflu nou în industria suiniculă europeană. În plus față de creșterea economică a zonei, proiectul promite să creeze 30 de locuri de muncă încă din prima sa etapă.

Cu toate că proiectul este în fază incipientă, deja se conturează planuri ambițioase de extindere a complexului în viitorul apropiat. De asemenea, un aspect important este gestionarea dejecțiilor, care vor fi folosite ca îngrășământ agricol, contribuind la o abordare mai sustenabilă și ecologică a activității.

Impactul economic al acestei investiții este impresionant și pentru comunitatea locală. Se estimează că veniturile anuale ale comunei vor înregistra o creștere semnificativă, de aproximativ 25%, datorită taxelor și impozitelor generate de complexul zootehnic. Această investiție marchează cea mai mare contribuție privată la dezvoltarea comunității în ultimele trei decenii, subliniind importanța și impactul pe termen lung al proiectelor de acest gen asupra economiei locale și regionale.

SURSA ARTICOL: https://victa.ro/ și https://constructfocus.ro/

Related Articles

Back to top button