Analize de piață

Piața corpurilor de iluminat în domeniul industrial: statistica ultimelor 3 luni

Pandemia a influențat comercianții și producătorii să își îndrepte atenția asupra spațiilor pentru depozitare. Creșterea bruscă a cererii pentru produse casnice s-a reflectat pe rafturile magazinelor, iar cauza principală a fost lipsa stocurilor. Așadar, din dorința de a-și securiza stocurile, aceștia au investit sume mari în spații pentru depozitare.

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, au fost identificate 1745 proiecte industriale în ultimele 3 luni. Dintre acestea, 881 sunt spații și parcuri logistice.

Mai mult, această realitate poate fi vizibilă și la nivelul materialelor necesare. În ultimele 3 luni au fost identificate 1635 proiecte industriale cu un necesar de peste 176 mii corpuri de iluminat interior.

Cum a evoluat piața corpurilor de iluminat în ultimele 3 luni?

În ultimele 3 luni au fost identificate 1635 de proiecte industriale cu necesar de corpuri de iluminat pentru interior. Valoarea estimată a investițiilor se ridică la suma de 8.23 miliarde RON, iar suprafața șantierelor este de aproximativ 5.1 milioane mp.

Cele mai multe șantiere au fost înregistrate în județele Bihor (128 proiecte), Ilfov (96 proiecte), Timiș (70 proiecte), Brașov (69 proiecte) și Iași (63 proiecte).

Iată cum arată distribuția numerică a șantierelor la nivel național:

Cantitatea de corpuri de iluminat necesară în ultimele 3 luni

Șantierele monitorizate în ultimele 3 luni au cumulat o cerere de peste 176 mii corpuri de iluminat interior.

În topul județelor cu cele mai însemnate cereri se află Ilfov și Timiș, ambele cu un necesar de peste 18 mii bucăți.

În materie de branduri favorite, atenția arhitecților se îndreaptă asupra produselor Elba. Acestea un înregistrat o rată de specificație de 78.54% în ultimele 3 luni, cu un total de 399 menționări. Aceste date sunt raportate la totalul brandurilor specificate, nu la totalul proiectelor de profil.

Evoluția domeniului industrial în ultimele 3 luni

1745 de proiecte industriale au fost identificate în ultimele 3 luni. Investițiile ating valoarea estimată de 8.83 miliarde RON și se întind pe o suprafață de aproximativ 5.4 milioane mp.

Bihorul se plasează pe prima poziție în clasamentul județelor cu cele mai multe lucrări industriale active, înregistrând un total de 132 șantiere. Următoarele locuri sunt ocupate de Ilfov, Timiș, Brașov și Iași.

Vedeți distribuția numerică a șantierelor pe harta alăturată.

Domeniul industrial: pe ce șantiere se lucrează?

Iată 5 exemple de șantiere care sunt în stadiul de construcție sau amenajare:

  • Fermă crestere pui de carne, 2 hale, silozuri cereale, județul Satu Mare
  • Unitate depozitare cereale, județul Bihor
  • Hală producție și depozitare preparate carne, județul Cluj
  • Parc logistic hale depozitare – TRC Park Bac[u, prima fază
  • Fabrică producție și depozitare condimente alimentare, județul Alba

Cantitatea de corpuri de iluminat solicitată la proiecte industriale în ultima săptămână

În ultimele 7 zile au fost identificate 127 proiecte industriale care au specificate corpuri de iluminat interior în documentațiile tehnice. Valoarea estimată a investițiilor depășește suma de 650 milioane RON.

Bihor se află în topul județelor cu cele mai însemnate cereri de corpuri de iluminat interior din ultima săptămână, cu un total de 1613 bucăți. Următoarea poziție este ocupată de Timiș, unde a fost înregistrat un necesar de 1450 produse.

Top 6 arhitecți care influențează piața corpurilor de iluminat

În ultimele 3 luni au fost identificate 435 firme de arhitectură care au specificat corpuri de iluminat interior în documentațiile tehnice ale proiectelor industriale. În funcție de numărul lucrărilor din domeniu, cele mai influente companii sunt GT ARHITECT (8 proiecte), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (7 proiecte), R & T BIROU DE ARHITECTURA (6 proiecte), ARCHITECTURE DOMUS DESIGN (5 proiecte), ALLOMORPHIC STUDIO (5 proiecte), PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION (5 proiecte).

Top 3 proiecte industriale în căutare de oferte

Echipa IBC Focus monitorizează constant șantierele active din România. O mare parte dintre șantierele înregistrate în ultimele 30 de zile sunt în stadiul de autorizare, iar beneficiarii sunt în căutare de materiale aferente sau servicii de antrepriză.

  • Depozit produse finite și spații administrative, județul Cluj

Beneficiarul proiectului menționează că este interesat de oferte pentru servicii de antrepriză generală cu materialele de construcții aferente. Proiectul de întinde pe o suprafață de 2700 mp.

  • Seră și magazin de prezentare

Suprafața lucrării este de 8431 mp, iar valoarea estimată a investiției depășește suma de 10 milioane RON. Beneficiarul menționează că așteaptă oferte pentru servicii de antrepriză generală.

  • Hală de depozitare și servicii P+1E, județul Timiș

Beneficiarul este interesat de oferte pentru servicii de antrepriză cu materiale de construcții: structură metalică, panouri sandwich de 10 cm perete și 7 cm acoperiș, în 2 ape, instalații, scări de interior. Suprafața șantierului este de 590 mp, iar valoarea estimată a investiției este de 1.5 milioane RON.

Domeniul industrial: top 7 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele trei luni au fost identificți 325 anteprenori generali în construcții care au executat lucrări în domeniul industrial. În funcție de numărul de proiecte aferente, cea mai activă companie este Aquila Construct (7 lucrări), urmată de Wincoin (5 lucrări), Tamo Ko Development (5 lucrări) , Taffo (3 lucrări), Recon Ex (3 lucrări), Ness Proiect Europe (3 lucrări), Tehno Fluid Solutions (3 lucrări).

Pentru mai multe detalii despre proiectele industriale în dezvoltare solicitați un demo gratuit și descoperiți cum vă puteți dubla vânzările la șantiere!




Related Articles

Back to top button