Stiri

Piața corpurilor de iluminat industrial: statistici și tendințe pentru 2021 – 2026

Factorii care influențează majorarea pieței

Specialiștii estimează o creștere a pieței globale de corpuri de iluminat industrial cu o rată anuală de 4,5% în perioada următoare 2021-2026. Majorarea este determinată de disponibilitatea unei game largi de produse de iluminat la prețuri competitive și cererea tot mai mare de sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic în diferite sectoare industriale.

Operatorii industriali se confruntă adesea cu provocări legate de costurile de întreținere cauzate de pierderile mari de căldură aferente corpurilor de iluminat tradiționale. Din acest motiv, cerera de corpuri LED a crescut considerabil în ultimii ani, dată fiind eficiența acestora din punctul de vedere al energiei și al costurilor.

Mai mult, diferiți factori precum standardele de reglementare care promovează utilizarea iluminărilor cu LED-uri și siguranța lucrătorilor în locații industriale, reglementările care opresc utilizarea balasturilor de vapori de mercur și a iluminării cu halogenură metalică, cererea de soluții de iluminare rentabile și înlocuirea sistemele de iluminat tradiționale cu LED-uri vor stimula creșterea pieței în perioada analizată.

Pentru a îndeplini anumite cerințe minime, cum ar fi rentabilitatea, optimizarea energiei, o productivitate mai bună și siguranța instalațiilor, multe industrii acordă o deosebită atenție evaluării sistemul de iluminat. Prin urmare, creșterea pieței este susținută și de industrializarea rapidă în întreaga lume, care a alimentat cererea de iluminat industrial calitativ.

Principalele tendințe în piață

Corpurile de iluminat LED vor deține o cotă mare de piață

Iluminatul LED prezintă o serie de beneficii, precum longevitatea, eficiența energetică, costurile operaționale/de întreținere reduse și randamentul ridicat al investiției (ROI). Datorită acestor avantaje, specialiștii estimează o creștere semnificativă a cererii de produs pe piața iluminatului industrial. În plus, LED-urile nu emit radiații ultraviolete sau infraroșii dăunătoare. Astfel, costurile de răcire reduse, durata de viață a produsului este mare, iar munca se desfășoară în condiții de siguranță. Mai mult, guvernele și organizațiile publice din întreaga lume dezvoltă din ce în ce mai mult rețelele de iluminat cu LED.

De asemena, specialiștii evidențiază și o serie de avantaje suplimentare ale LED-urilor: acestea nu conțin părți mobile, deci sunt mai durabile și mai rezistente la șocuri sau coroziune și, în plus, nu se aprind cu scânteie. Aceste propietăți le fac extrem de potrivite pentru industria minieră, unde sunt adesea supuse la vibrații puternice, substanțe chimice și soluții explozive.

O altă caracteristică importantă a LED-urilor este reducerea poluării luminoase. Aceasta poate fi controlată cu până la 50%, în timp ce risipa de energie poate scădea cu 70%.

Utilizarea sistemelor LED a devenit din ce în ce mai frecventă în ultimii ani. Astfel, în 2020 se estimează că aceasta deține o cotă de 61% la nivel global.

Europa va deține o cotă de piață semnificativă

Strategia europeană de sprijin SSL din 2011 a fost propusă și implementată pentru standardizarea europeană a LED-urilor și accelerarea implementării pe scară largă a iluminatului în stare solidă. Mai târziu, în martie 2019, guvernul rus a anunțat planuri de creștere a volumului de sprijin pentru industria petrochimică internă prin dublarea capacității. Guvernul își propune să atragă în continuare investiții suplimentare de peste 40 miliarde USD în industrie până în 2030.

Mai mult, majoritatea țărilor europene și în principal Regatul Unit, vizează reglarea emisiilor de carbon pentru a deveni zero net până în 2025 (pentru a crea un echilibru între cantitatea de emisii produse și cele eliminate din atmosferă, cu scopul reducerii încălzirii globale).

De asemenea, utilizarea iluminatului LED în industria minieră crește cota de piață pentru Europa. În Regatul Unit, de exemplu, există aproximativ 2000 de mine și cariere care, exploatate, produc o gamă largă de materiale.

Așadar, piața de corpuri de iluminat industrial va crește rapid în următoarea perioadă, iar accentul va fi îndreptat asupra LED-urilor. Popularitatea LED-urilor crește odată cu regementările cu privire la poluare, dar și datorită eficienței și durabilității acestora.
Related Articles

Back to top button