Analize de piață

Industrial: 15.887 corpuri de iluminat exterior necesare la proiectele din ultimele 12 luni

Piața de corpuri de iluminat industriale a atins valoarea de 118.33 miliarde dolari în 2019 și se așteaptă să ajungă 163.72 miliarde dolari până în 2027. De asemenea, specialiștii anticipează o rată de creștere anuală de 4.3% în perioada următoare.

Unul dintre factorii care influențează creșterea pieței este cererea de iluminat artificial ce provine din industria construcțiilor. Mai mult, se așteaptă ca sistemele de iluminat LED să dețină cea mai mare cotă de piață în perioada selectată.

În ciuda situației pandemice, domeniul industrial este în continuă dezvoltare în România. În ultimele 3 luni au fost identificate 1780 astfel de lucrări, dintre care 873 sunt spații destinate depozitării.

Cum a evoluat piața corpurilor de iluminat exterior în ultimele 3 luni?

În ultimele 3 luni au fost identificate 1571 de lucrări industriale la care se estimează necesar de corpuri de iluminat exterior. Mai mult, produsul este specificat în documentațiile tehnice a 191 de proiecte. Brașov, Satu-Mare și Constanța sunt județele cu cele mai multe astfel de proiecte, fiecare înregistrând un total de 14 lucrări.

În ceea ce privește lucrările la care necesarul de produs a fost estimat, în topul județelor cu cele mai multe proiecte se află Bihor (127 șantiere), urmat de Ilfov (100 șantiere) și Timiș (72 șantiere).

Cantitatea de corpuri de iluminat exterior necesară în ultimele 3 luni

În perioada menționată a fost estimat un total de 15887 corpuri de iluminat exterior necesare pentru lucrări industriale. Mai mult, specialiștii au specificat în documentațiile tehnice 3203 astfel de produse pentru proiectele industriale.

Cele mai însemnate cereri provin din județul Teleorman, unde a fost specificat un necesar de 749 produse.

Evoluția domeniului industrial în ultimele 3 luni

În perioada selectată au fost identificate 1780 proiecte industriale. Valoarea cumulată a investițiilor atinge suma de 8.88 miliarde RON, iar suprafața șantierelor se întinde pe aproximativ 5.49 milioane mp.

Bihor este județul cu cele mai multe lucrări industriale, înregistrând un total de 137șantiere în ultimele 3 luni. Număr mare de lucrări au fost monitorizate și în județele Ilfov (110 proiecte), Timiș (79 proiecte), Brașov (73 proiecte) și Iași (73 proiecte).

Domeniul industrial: pe ce șantiere se lucrează?

Proiectele înregistrate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, se află în diferite stadii de execuție.

Iată 5 șantiere care sunt în stadiul de construcție și pe care se lucrează în prezent:

  • Două hale depozitare, județul Ilfov
  • Fermă de producție găini, 66.000 capete, județul Bihor
  • Complex comercial parter, amplasare stație GPL, stație benzină, spălătorie auto ecologică și utilități, județul Ilfov
  • Parc Industrial CTPark Turda, județul Cluj
  • Reamenajare hala reparatii utilaje, reamenajare cladire C8 cu schimbare functiuni in depozit anvelope, județul Ilfov

Top 4 arhitecți care influențează piața corpurilor de iluminat exterior

În ultimele 3 luni au fost identificate 90 de firme de arhitectură și proiectare care au specificat corpuri de iluminat exterior în documentațiile tehnice ale lucrărilor industriale. În funcție de număru proiectelor din domeniu, cei mai influenți arhitecți sunt GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (5 lucrări), GT ARHITECT (4 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (4 lucrări) și ENGINEERING DIVISION (3 lucrări).

Top 3 proiecte industriale în căutare de oferte

Iată 3 șantiere industriale la care se așteaptă oferte pentru materiale sau servicii:

  • Extindere statii de mixturi asfaltice cu statie de betoane si reciclator de beton, județul Ilfov

Beneficiarul proiectului menționează că este interesat de oferte pentru balast și piatră spartă. Suprafața șantierului se întinde pe 400 mp, iar valoarea investiției atinge suma estimativă de 500 mii RON.

  • Hală depozitare și birouri P+1E, județul Ilfov

Valoarea estimată a investiției este de 1.20 milioane RON, iar suprafața șantierului atinge 1000 mp. Beneficiarul precizează că așteaptă oferte pentru panouri sandwich, materiale pentru instalații sanitare, electrice și de canalizare, geamuri termopan, perete cortină, uși, centrală termică.

  • Fermă pui de carne – 3 hale parter, anexe, județul Călărași

Beneficiarul proiectului menționează că este interesat de oferte pentru servicii de antrepriză. Valoarea estimată a investiției atinge suma de 27.77 miliaone RON, iar suprafața șantierului este de 7535 mp.

Domeniul industrial: top 6 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificați 313 antreprenori care au executat lucrări industriale. În funcție de numărul proiectelor din domeniu, cele mai active companii sunt Wincoin (7 lucrări), Tamo Ko Development (5 lucrări) , Taffo (3 lucrări), Aquila Construct (3 lucrări), Recon Ex (3 lucrări), Ness Proiect Europe (3 lucrări).

Related Articles

Back to top button