Stiri

Piața de stivuitoare: trenduri, statistici și estimări 2020-2026

Piața stivuitoarelor a atins în 2019 valoarea de 50 miliarde dolari, iar specialiștii estimează o rată de creștere anuală de 10,5% între 2020 și 2026.

Orientarea consumatorilor către cumpărăturile online a determinat jucătorii principali din diferite piețe să investească în spații de producție și depozitare. Odată cu extinderea depozitelor și centrelor de distribuție, va crește și cererea pentru sisteme avansate de transport și încărcare a produselor.

Mai mult, specialiștii preconizează că investițiile tot mai mari în infrastructură, dar și evoluția industriei construcțiilor vor conduce spre o creștere a pieței de camioane cu stivuitor.

Trenduri pe piața de stivuitoare

Cererea mare de stivuitoare cu contragreutate

Piața de stivuitoare în SUA, în funcție de produs, 2019

Piața a fost împărțită în două mari categorii: stivuitoare cu contragreutate și stivuitoare de timp reach truck, folosite în special pentru interior. În 2019, stivuitoarele cu constagreutate au reprezentat peste 60% din totalul pieței.  Echipamentele alimentate cu GPL sunt preferate în operațiunile de transport și logistică, deoarece funcționează în atât în mediul interior, cât și în cel exterior, fără a fi nevoie de reîncărcare.

Standardele stricte de emisii pentru stivuitoarele diesel duc la creșterea pieței de sivuitoare electrice

Se așteaptă ca piața stivuitoarelor electrice să crească datorită implementării unor standarde stricte de control al mediului și al poluării asociate cu stivuitoarele GPL și diesel. Echipamentul produce zero emisii de fum, particule și gaze cu efect de seră, crescând cererea acestora în diferite industrii din întreaga lume. Standardele din etapa V, adoptate de Parlamentul UE în 2016, au stabilit limite mai stricte pentru emisiile de particule în cazul motoarelor și echipamentelor non-rutiere.

Odată cu extinderea spațiilor de depozitare, specialiștii estimează o creștere a cererii de stivuitoare electrice. Aceste vehicule sunt utilizate deseori  în depozite pentru accelerarea diferitor procese, precum preluarea comenzilor, transportul și încărcarea produselor.

Tendința de creștere a cererii de stivuitoare de clasa a III-a

Stivuitoarele de clasa a III-a vor înregistra o creștere a cotei de piață în perioada 2020-2026. Aceste vehicule utilizează motoare electrice, ceea ce le face ideale pentru aplicații în care calitatea aerului și fumurile de combustibil sunt o preocupare. Ele pot descărca rapid camioane de livrare și sunt preferate pentru distanțe scurte și în depozite mici. Noile evoluții din domeniu, precum stivuitoarele electrice cu baterie de hidrogen, ajută industriile să economisească bani și să crească productivitatea.

Aceste date au fost preluate dintr-un studiu realizat de Global Market Insights în februarie 2020, aplicat asupra mai multor țări din Europa, America de Nord și America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.
Related Articles

Back to top button