Stiri

Piata logistica europeana de nerecunoscut in 10 ani

Daca dezvoltarea infrastructurii europene se va mentine conform planurilor, logistica si industrialul vor fi sectoarele ce vor cunoaste un adevarat boom in urmatorii 10 ani. Polonia, careia i se prezice o pozitie in top 3 (in termeni de crestere a consumului si a productiei) va juca fara doar si poate un rol cheie pe piata logistica europeana .

Conform unui studiu efectuat de Colliers International, in urmatorii 10 ani, pietele logistica si industriala din Europa vor prezenta o crestere exponentiala, trend cel mai bine pronuntat in Polonia si Turcia.

Mai mult de atat, au fost identificate orasele care vor intra in top “Centre logistice emergente” pana in 2020: Lodz (Poland), Gdansk/Gdynia (Polonia), Katowice/Wroclaw (Polonia), Bratislava (Slovakia) / Brno (Republica Ceha), Izmir (Turcia), Belgrade / Nis (Serbia), Istanbul (Turcia), Moscova (Rusia) si St Petersburg (Rusia).

Raportul analizeaza tentindetele macroeconomice de baza , care, conform Colliers, in 10 ani vor aduce o reconfigurare a pietei logistice europene:
– Cresterea economica din Europa de Est va impulsiona infrastructura si marile lanturi comerciale
– Polonia deja beneficiaza de infrastrutura noua si de o crestere a productiei si consumului, ceea ce-I va permite sa se pozitioneze ca element cheie pe aceasta piata.
– Istambulul este deja inclus in reteaua feroviara europena, iar cele plus 14336 km planificate pentru urmatoarea decada vor creste volumul circulatiei de marfuri prin frontiera de S-E a Europei.
– Aparitia de noi porturi cu apa adanca in Turcia va facilita activitatile de transbordare din Estule Mediteranei.
– Odata cu extinderea terminalelor de containere isi vor spori rolul si porturile Nord-adriatice.
– Presiunea asupra lanturilor de aprovizionare, data de cresterea schimburilor comerciale Euro-Asiatice, se va finaliza prin dezvoltarea unor noi retele.
– iar China si India vor avea un cuvant de spus in comertul global, si nu doar in urmatorul deceniu.

sursa
Related Articles

Back to top button