Stiri

Primul parc industrial din municipiul Iași, pe platforma FORTUS

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a acordat municipiului Iași licenţa de parc industrial pe suprafaţa de 23,5 hectare de la fostul Combinat de Utilaj Greu.

sursă: ziaruldeiasi.ro

Primăria a primit terenul la sfârşitul anului 2017 în contul datoriilor pe care FORTUS SA le avea către administraţia locală. Din cele 23,5 hectare, 10 sunt construite – cu fostele hale (secţii) ale combinatului: Secţia de Sculărie, Uzina Tehnologică, Turnătoria de fontă, Depozitul central, Modelăria şi Baza de şarjabilizare, Depozitul de răşini şi Secţia de Mecanică Grea.

„Am reuşit să obţinem acest titlu de parc industrial ca să fidelizăm eventualii investitori care vor veni”, a declarat Daniel Juravle, consilier local, fostul director al Biroului de Cooperare Economică din cadrul Primăriei. Acesta a adăugat că mai sunt necesare câteva avize pentru funcţionare, dar că, pe de altă parte, se poartă deja negocieri cu firme din ţară şi din străinătate.

Avantajele refuncţionalizării platformei FORTUS ca parc industrial vin din infrastructura de transport existentă în zonă, în primul rând cale ferată şi rutier, precum şi din conectarea existentă la utilităţi: reţea electrică de înaltă tensiune şi putere, gaz, apă.

Related Articles

Back to top button