Stiri

Producătorul Beyçelik Gestamp investește 45 de milioane de euro într-o nouă fabrică din Argeș

Producătorul turco-spaniol de componente auto Beyçelik Gestamp a anunțat planurile sale de a deschide o nouă fabrică în județul Argeș din România, marcând o investiție semnificativă de 45 de milioane de euro. Această mișcare va crea 200 de locuri de muncă în zonă și va aduce beneficii economice substanțiale atât pentru companie, cât și pentru comunitatea locală.

Noua fabrică va fi echipată cu o hală de producție complet robotizată, promițând să sporească competitivitatea Beyçelik Gestamp pe piața auto. Procesul de producție este programat să înceapă în luna februarie și va adăuga încă 200 de locuri de muncă la cele peste 1.000 deja existente în fabrica actuală. Componentele produse vor fi destinate atât pentru Dacia, cât și pentru Ford Otosan, consolidând astfel poziția companiei pe piața auto internă și internațională.

Cu o forță de muncă deja formată din 800 de angajați în fabrica sa actuală, expansiunea către o nouă unitate de producție va genera noi oportunități de angajare în regiune. Gestamp a intrat pe piața românească în 2017, achiziționând controlul asupra fabricii MPO România, care furnizează componente pentru diverse companii auto. Compania-mamă, Beycelik Gestamp Otomotiv Sanayi din Turcia, a consolidat astfel prezența sa pe piața auto din România și a contribuit la creșterea economiei locale.

În plus față de această investiție, Gestamp urmează să construiască o altă fabrică în apropiere, proiectată să angajeze 630 de oameni și să producă repere electrice pentru Dacia și Ford. Construcția acestei noi facilități va începe în primăvara anului viitor și se preconizează că va fi operațională până în toamna lui 2023.

Aceste investiții semnificative evidențiază angajamentul continuu al Beyçelik Gestamp față de piața auto din România și contribuția sa la dezvoltarea economică durabilă a regiunii.

Oportunități în domeniul construcțiilor prin VICTA.ro

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și, în mod special, în ceea ce privește domeniul industrial, platforma VICTA.ro oferă oportunități valoroase. Aceasta nu doar furnizează informații actualizate despre tendințele pieței, ci și permite explorarea proiectelor promițătoare din acest sector în continuă dezvoltare. Prin testarea gratuită a platformei, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot rămâne la curent cu ultimele noutăți și pot identifica noi direcții de dezvoltare într-un segment de piață în plin avânt.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button