Ghiduri și SfaturiStiri

Produsele Lindab sunt disponibile in format digital pentru arhitectii si antreprenorii care au adoptat tehnologia BIM

Chiar daca termenul digitalizare poate parea un pic abstract, transformarea digitala in companii precum Lindab este in acelasi timp reala si concreta. Building Information Modelling – BIM – este o metodologie ce revolutioneaza modul in care cladirile noi sunt proiectate si construite, cu scop precis de a usura munca specialistilor in constructii.

Realizarea unei cladiri moderne este un proces complex presarat cu potentiale capcane. Daca factorii implicati in proiect nu reusesc sa gaseasca o abordare comuna, constructia risca sa fie intarziata si sa coste mai mult decat a fost initial planificat. Acest lucru este valabil chiar daca discutam despre o casa particulara, o scoala sau o cladire comerciala.

Simplificarea modului de a lucra

BIM este probabil descris cel mai bine ca o metodologie care ofera reprezentari digitale ale componentelor de constructie specifice sau a cladirilor in totalitatea lor. Spre deosebire de proiectele conventionale pe hartie, BIM inglobeaza informatii geometrice, tehnice si de alta natura, explicand modul in care o constructie se comporta ca un intreg. Din acest motiv, BIM poate fi, de asemenea, descris ca un instrument de colaborare care imbunatateste coordonarea si cooperarea intr-un proiect, de la arhitecti si consultanti tehnici la echipele de executie si furnizori, pana la viitorii administratori ai proprietatii.

Cu BIM, informatiile create intr-un stadiu incipient sunt refolosite de mai multe ori si rafinate odata cu progresul proiectului. Datorita acestor reutilizari si a schimbului de informatii, procesul de constructie poate fi eficientizat, iar rezultatul, imbunatatit.

Cresterea accesibilitatii

In ultima vreme am lansat copii digitale Lindab ale produselor de ventilatii si componente de cladiri, atat prin intermediul website-urilor proprii, cat si prin platforme externe.  Am lansat deja suita completa de produse digitale pentru sistemul de jgheaburi si burlane Rainline, a sistemelor de siguranta la acoperisuri, tabla cutata cu profil inalt, table cutate uzuale, table faltuite si prefaltuite, profile cu pereti subtiri formate la rece etc., toate disponibile pe cloudul BIMobject, cea mai mare si mai rapida platforma pentru copii digitale si produse de constructii. Acest acord este o modalitate de a spori accesibilitatea si inseamna ca tot mai multe produse Lindab sunt acum disponibile pe deplin pentru arhitecti, antreprenori si montatori, in mod gratuit.

Avantajele utilizarii BIM

UNICITATE in Romania, pe segmentul nostru de business.

  • CUM? Niciun alt furnizor de acoperisuri sau constructii metalice nu a acordat atentie bibliotecii BIM, care sa fie intotdeauna la indemana ta.

Iti usureaza munca, in mod sigur.

  • CUM? Cu cateva clicuri poti selecta produsele noastre pentru solutiile pe care le poti propune clientilor tai.

Scurteaza timpul de lucru.

  • CUM? 24/7 produsele noastre sunt la dispozitia ta si devine extrem de simplu si rapid de integrat in proiectele tale.

O echipa buna, o gandire buna

Utilizarea BIM va creste cu siguranta in viitor. Suportul electronic este deja o cerinta obligatorie in achizitiile din intreaga Europa. Motivele ce stau la baza dezvoltarii sunt usor de inteles – utilizand o platforma comuna si partajand informatia, cresc sansele de incadrare in buget, de respectare a graficul de lucrari si de micsorare a impactului asupra mediului inconjurator. In cele din urma, aceasta este o garantie pentru un proiect de succes.

Tu folosesti BIM?

Vrei sa afli mai multe informatii? Scrie la info@lindab.ro sau citeste mai multe AICI.
Related Articles

Back to top button