Stiri

Record în domeniul construcțiilor – cele mai multe autorizații emise în Canada în 2020

Saint-Laurent a anunțat noi rezultate record cu privire la valoarea autorizațiilor de construire emise pentru teritoriu în 2020.

Proiectele aprobate de Comitetul consultativ de planificare urbană din Saint-Laurent în 2020 au totalizat peste 517 milioane de dolari, în creștere cu 117 milioane de dolari sau aproape 30% față de 2019, care a fost un an record în sine. Valoarea autorizațiilor s-a dublat chiar din 2018, ilustrând creșterea rapidă și durabilă din Saint-Laurent .

„Aceste rezultate excelente sunt cu atât mai remarcabile cu cât au fost obținute în contextul dificil al unei pandemii globale și al încetinirii economice. Ele reflectă succesul eforturilor de planificare pe care le -a făcut Saint-Laurent. Administrația se dedică construcțiilor rezidențiale și industriale. De fapt, creștem numărul de proiecte de dezvoltare pentru a atrage dezvoltatori și a construi un mediu de viață complet, incluziv și ușor de utilizat, axat pe mobilitate și dezvoltare durabilă, cu un accent semnificativ pe biodiversitate. Întrucât o parte a acestui boom este generată de sosirea REM la stația Bois-Franc și în parcul industrial, administrația noastră trebuie, prin urmare, să se asigure că promovează dezvoltarea armonioasă și viabilă a acestor sectoare foarte populare. Prin orientările sale ambițioase și inovatoare, Saint-Laurent se dovedește a fi la fel de prosperă pe cât de primitoare și atractivă, atât pentru noile familii, cât și pentru angajatorii importanți. Ne propunem să continuăm această creștere în planul nostru strategic pentru 2025, care este pregătit în prezent. ” declară Alan DeSousa , primarul Saint-Laurent.

Cu peste 900 de unități locative, sectorul rezidențial este forța motrice din spatele acestor rezultate

Cu o majorare de aproape 86 de milioane de dolari – sau aproximativ 43% – și un total de aproximativ 284 de milioane de dolari, sectorul rezidențial și-a continuat creșterea puternică care a început în urmă cu câțiva ani.

Investițiile în sectorul industrial cresc cu peste 54%

În ceea ce privește sectorul industrial, s-a înregistrat o creștere de peste 54%. Prin urmare, valoarea permiselor s-a ridicat la 191 milioane dolari, în creștere cu aproximativ 67 milioane dolari față de anul precedent.

Dezvoltarea educației

După cum se poate aminti, în urma creșterii puternice a populației observate în Saint-Laurent de mai bine de un deceniu, nevoia de instituții de învățământ este prezentă.

Centre de Services Scolaire Marguerite Bourgeoys dezvoltă un proiect situat pe bulevardul Côte-Vertu, evaluat la aproximativ 10 milioane de dolari. Acesta implică transformarea unei clădiri rezidențiale într-una instituțională. Transformarea va crea 14 săli de clasă pentru maximum 238 de studenți din familii de imigranți din Canada.

Autorizațiile de construcții în România

În România, piața construcțiilor a debutat în 2020 cu 2798 de autorizații de construcții, iar cifra a crescut timid în perioada pandemiei.  Maxima atinsă a fost de 4562 în luna iunie, în timp ce minima s-a înregistrat în luna aprilie: 2686 autorizații. După luna aprilie, numărul autorizațiilor a început să crească, semn că piața și-a revenit ușor și că a continuat să fie activitate în industrie. Totuși, cifrele pentru prima jumătate a anului 2020 sunt mai mici comparativ cu cele din anii precedenți.

Related Articles

Back to top button