Stiri

Retrospectivă: Top 10 tendințe în construcții ale anului 2019

Odată cu sfârșitul a încă unui an la fel de aglomerat, este momentul perfect de a avea o perspectivă asupra a ceea ce ne-a oferit anul 2019. Cu ajutorul tehnologiei care este într-o continuă evoluție, acest articol pune în lumină cele mai recente instrumente, gadgeturi și trenduri ce au un impact major asupra industriei construcțiilor.

Vor deveni dronele din ce în ce mai populare?

S-a epuizat Realitatea Augmentată?

Să începem cu o clasificare – în funcție de importanță – a topului celor 10 tendințe în construcții, pentru a descoperi evoluția erei în care viețuim.

10. Construcția în afara șantierului propriu-zis

Din ce în ce mai multe companii de construcții optează să realizeze planul, design-ul și asamblarea elementelor în locații diferite cu scopul de a spori timpul de producție, eficiența și siguranța pe care trebuie s-o avem în vedere.

9. Construirea modelelor de informare (BIM)

Acest proces bazat pe modele 3D permite realizarea eficientă a unui plan și design al clădirilor și infrastructurilor. Astfel de sisteme noi se dezvoltă continuu, cum ar fi tehnologiile BIM 4D și 5D.

8. Învățare mecanică

Învățarea mecanică eficientizează operațiile realizate prin intermediul tehnologiei inteligenței artificiale. De exemplu, se poate seta avertizarea automată prin notificări în cazul unei defecțiuni a utilajului, pentru o bună siguranță și eficiență.

7. Software stocat online

Cererile s-au îndreptat spre a deține mai multe capacități din teren și punctul de lucru. Unele cerințe includ un timp de lucru mobil, raport oferit în timp real, precum și administrarea proiectului.

6. Realitatea augmentată

Odată cu abilitatea de a vizualiza și planifica serviciile dinainte chiar ca ele să apară, realitatea augmentată va transforma cu siguranță felul în care proiectele evoluează.

5. Design eco, prietenos cu mediul

Practicile eco de construcție se dezvoltă din ce în ce mai mult printre sferele de sănătate, vânzări și educație. Trendurile cuprind betonul ce „respiră”, ramele de oțel mai ușoare, construcții modulare și materiale reciclabile.

4. Dronele

Utilizarea dronelor a crescut până la 239% în 2018 și își continuă dezvoltarea. Beneficiile dronelor ar fi monitorizarea spațiului de lucru, topografia terenului și captarea foto și video.

3. Date semnificative

Folosirea acestor statistici va ajuta la îmbunătățirea prognozei, dar și la crearea unor estimări precise și nu în ultimul rând, vor fi riscuri mai scăzute. Mai multe companii de construcții vor începe să lucreze mai înțelept, colectând cât mai multe statistici.

2. Robotica

În încercarea de a automatiza lucrările realizate manual în construcții, robotica a devenit o soluție. Aceasta este folosită pentru a realiza straturile din cărămidă, zidăria, demolarea, vehiculele autonome și printarea 3D.

1. Internetul obiectelor și tehnologia portabilă

Așteptați-vă să vedeți cum spațiile de lucru acaparează tehnologia (sau mai degrabă tehnologia este cea care se infiltrează în orice domeniu), devenind mult mai contectați față de anii precedenți. 2019 a fost un an prosper, acesta oferindu-ne mai multă sticlă, căști de protecție conectate și etichete RFID atât pentru a îmbunătăți siguranța, cât și pentru a spori productivitatea.

Pentru mai multe informații, vizitează www.constructionworld.com.

Autor: Diana Cucerca
Related Articles

Back to top button