Proiecte și șantiereStiri

S-au împlinit 20 de ani de la construirea primei hale metalice în România

În anul 1996 construcțiile clasice de zidărie primau și în domeniul industrial, iar la acea vreme, construcțiile metalice au reprezentat o noutate pe piață. 20 de ani mai târziu, peste 1.200.000 de metri pătrați de hale metalice au fost livrate în România numai de brandul Lindab.

„În 1996, se foloseau închiderile clasice cu zidărie şi betoane, iar soluţia oferită de Lindab a fost o noutate pe piaţă, nu mai întâlnisem structuri asemănătoare, era vorba despre ceva „revoluţionar”. La alegerea soluţiei Lindab au contat toate avantajele oferite de companie: ritm rapid de execuţie, independenţa faţă de condiţii meteo (construcţia se putearealiza şi pe vreme de iarnă), aspect arhitectural modern, spaţii interioare mari fără obstacole (stâlpi intermediari) şi nu în ultimul rând un preţ atractiv, competitiv”, îşi aminteşte dl. Ing. Domokos Iosif (S.C. CONSTRUCŢII CONICO S.R.L., partener Lindab).

prima-hala-lindab_3

Tipologiile de business pentru care Lindab a livrat hale metalice în Romania sunt distribuite astfel:

  • spatii de depozitare 35%
  • spații de producție 20%
  • depozite agricole/ferme 10%
  • spații sportive 10%
  • alte destinații 25%

„Îmi amintesc ca și când s-ar fi întamplat ieri acest proiect. Discuțiile interne avute la acea vreme cu colegii mei, negocierile cu furnizorii, consultanța oferită domnului Domokos și mulțumirea clientului nostru – toate au însemnat pentru Lindab debutul în domeniul halelor metalice. Sunt plăcut surprins să văd la propriu hala construită împreună în urma cu 20 de ani, care reprezintă în zilele noastre dovada unei echipe profesioniste, care oferă soluții personalizate, în care poți avea încredere încă mulți ani de-acum incolo.”, a declarat Andrei Sulyok, director general Lindab România.

prima-hala-lindab_1

Cum vor arăta construcțiile metalice în 2017?

Compania estimează o stagnare a pieţei construcţiilor de hale metalice în perioada imediat următoare urmând ca începând cu jumătatea anului 2017 să se înregistreze o creştere relativ mică dar constantă a pieţei.

Despre Lindab România
Prezentă în România din 1994, compania dezvoltă produse şi soluţii complete pentru construcţii. Cu sediul în Ştefăneştii de Jos, Ilfov şi punct de lucru în Cluj, compania numără în prezent 95 de angajaţi şi a încheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro. Compania este parte a concernului internaţional Lindab Group, cu puncte de lucru în 31 de ţări şi un număr de 4.300 de angajaţi.

Sursa articol
Related Articles

Back to top button