Proiecte și șantiere

Schrack Technik România anunță o investiție de 15 milioane de euro într-un nou centru logistic și birouri moderne

Schrack Technik România, o filială a prestigiosului grup austriac Schrack Technik GMBH, extinde prezența sa în țară prin demararea unei investiții majore în construcția unui nou centru logistic și birouri moderne. Investiția, evaluată la peste 15.000.000 de Euro, este un pas important în consolidarea poziției companiei pe piața echipamentelor electrice din România.

Planurile companiei includ construcția unui depozit cu o suprafață inițială de 5.500 de metri pătrați, având capacitatea de a stoca peste 5.000 de paleți, alături de birouri moderne pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați, dispuse pe trei niveluri (parter plus două etaje). Într-o etapă ulterioară, se prevede extinderea depozitului cu încă 8.500 de metri pătrați, ajungând astfel la o suprafață totală de 14.000 de metri pătrați destinați depozitării.

Scopul acestui proiect ambițios este de a îmbunătăți operațiunile logistice ale companiei și de a oferi un mediu de lucru modern și inovator pentru echipa sa. Investiția vine ca urmare a rezultatelor financiare remarcabile din ultimii ani, înregistrând aproximativ 36.000.000 de euro în 2023, și a creșterii constante a numărului de produse vândute și a clienților direcți, care depășesc cifra de 4.800 în fiecare an.

Directorul general al Schrack Technik România, Iulian Smarandache, a subliniat importanța acestui proiect, menționând că obiectivul principal al companiei este să ofere clienților săi o gestionare eficientă și rapidă a produselor. El a adăugat că investiția în noul centru logistic va optimiza lanțul de aprovizionare și va facilita livrările rapide și eficiente către clienții din întreaga țară.

Compania a investit semnificativ și în digitalizarea afacerii sale, fiind unul dintre pionierii în acest domeniu. Lansarea site-ului modern Schrack Technik și a platformei de comenzi online a reprezentat un moment crucial, acestea generând aproximativ 33% din cifra de afaceri a companiei.

În prezent, Schrack Technik România are 107 angajați, însă se estimează că numărul acestora se va dubla în următorii 5 ani. Majoritatea angajaților sunt absolvenți ai unor facultăți tehnice superioare și beneficiază de programe extinse de training specializat, asigurându-se astfel că sunt pregătiți să ofere suport clienților și să contribuie la dezvoltarea afacerii.

Schrack Technik România este parte a grupului austriac Schrack Technik GMBH, cu o experiență de peste 100 de ani în domeniul echipamentelor electrice. În România, compania este prezentă încă din 1998 și are sucursale în București (sediul central), Oradea, Cluj-Napoca, Bacău, Sibiu, Timișoara și un birou de lucru la Craiova.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button