Stiri

Se poate construi in decembrie! Hala demarata pe Cod Portocaliu

Compania olandeza Damen a inaugurat in anul 2010 cea mai mare o hala pentru reparatia si constructia de nave din Europa Centrala si de Est, in care a investit peste 10 milioane de euro, aflata la Galati.

In Olanda mai sunt patru astfel de hale, destinate constructiei de ambarcatiuni mari.

Hala are o inaltime de 43 de metri, 120 de metri lungime si 47 de metri latime, la constructia proiectului fiind utilizate peste 1.700 de tone de structuri metalice. Proiectantul lucrarii a fost firma olandeza Dekok, firma specializata si pe executia de structuri mari metalice, iar constructorul a fost compania SSAB din Bacau. Unele elemente mai lungi au fost aduse cu slepul pe Dunare, de firma Dekok, la randul ei, producatoare de structuri metalice, insa intreaga lucrare de montaj a fost realizata de SSAB.

Lucrarile au inceput in toamna lui 2009 cu realizarea fundatiei, iar in decembrie a demarat montajul structurilor metalice. Lucrarea a fost finalizata pe 20 mai 2010, iar pe 2 iunie a avut loc receptia finala. La constructia acestui proiect au lucrat intre 35 si 50 de muncitori si s-a lucrat cu utilaje specifice unei inaltimi de 43 de metri, la care s-au adaugat macarale de 150 si 200 de tone.

Potrivit constructorului, compania SSAB conditiile de montaj au fost extrem de dure, pentru ca s-a lucrat in decembrie, ianuarie si februarie pe cod portocaliu si rosu. De altfel, vantul si zapada au fost principalele obstacole intampinate pe timpul derularii constructiei.

Acest studiu de caz despre constructia halei detinute de compania olandeza Damen, ne dovedeste ca se poate lucra si in conditii extrem de dure pe timpul derularii constructiei.

sursa
Related Articles

Back to top button