Proiecte și șantiereStiri

Se pregatesc investitii uriase in fabrica British American Tobacco din Ploiesti in urmatorii 5 ani

British American Tobacco vrea ca fabrica pe care o detine in Ploiesti sa devina unicul furnizor de Neostik-uri (consumabilele din tutun care funcţionează cu dispozitivul glo) pentru toata piata din Europa, iar in acest sens a anuntat pentru urmatorii 5 ani investitii uriase de 800 de milioane de euro.

Vicepremierul Viorel Stefan a participat la startul productiei de Neostik-uri la fabrica de la Ploiesti; foto: adevarul.ro

Un prim pas va fi construirea de la zero a unei noi hale de productie pentru fabricarea Neostik-urilor in suprafata totala de peste 7000 de metri patrati. Unitatea de productie din Ploiesti dispune deja de tehnologii avansate si a beneficiat de investitii de aproape 310 milioane de euro pana in prezent.

„Suntem mandri ca fabrica noastra din Ploiesti va deveni un centru european strategic pentru producerea si exportul de Neostik-uri pentru dispozitivul nostru inovator de incalzire a tutunului – glo. Crestem productia pentru a sustine lansarile de glo in alte tari europene. Fabrica noastra din Ploiesti capata un rol esential in realizarea viziunii BAT de a oferi fumatorilor produse cu potential de risc redus – cum este glo. Investitia noastra in fabrica din Ploiesti sustine crearea, doar intr-o prima etapa, a 200 de locuri de munca in Romania, care se vor adauga celor 800 de oameni care lucreaza deja in fabrica acum”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrala si de Sud, British American Tobacco.

Sursa articol: adevarul.ro

Doresti sa fii informat despre aceste investitii sau despre alte proiecte industriale anuntate in Romania? Completeaza acest formular. 
Related Articles

Back to top button