Stiri

Spații de depozitare: Chiriile din SUA sunt în creștere pe măsură ce comerțul electronic influențează cererea

Companiile se grăbesc să închirieze depozite și spații de distribuție pentru a îndeplini comenzile online. Firmele cu o mare prezență digitală – Amazon, Walmart, Wayfair și Chewy – și furnizorii terți de logistică sunt cei care influențează cererea, a explicat Carolyn Salzer, head of logistics and industrial research la Cushman & Wakefield.

Amazon investește în construirea infrastructurii sale logistice, deoarece își propune să readucă politica de livrare într-o singură zi (one-day delivery) la nivelurile pre-pandemice. Chewy, retailerul online pentru animale de companie, adaugă noi locații de depozite și le modernizează pe cele existente pentru a îmbunătăți timpul și a reduce costurile, au spus directorii în martie.

Companiile care activează în e-commerce au reprezentat 25% din contracte de leasing ale gigantului imobiliar logistic Prologis în primul trimestru. Un raport recent CBRE a declarat că SUA trebuie să adauge peste 30 de milioane de metri pătrați de spații de depozitare pentru comerțul electronic până în 2025 pentru a ține pasul cu creșterea industriei.

Creșterea comerțului electronic s-a accelerat odată ce pandemia COVID-19 a cucerit SUA, iar chiriile în creștere nu au descurajat companiile. Solicitarea tarifelor de închiriere pentru spațiile de depozitare și distribuție a crescut în T2 cu 5,5% față de anul precedent. 

Unele companii sunt mai puțin pretențioase cu privire la depozite. O unitate considerată slabă pentru comerțul electronic în urmă cu câțiva ani poate fi acum atractivă, a spus Salzer. Alții aleg să fie flexibili în ceea ce privește locația depozitului, deoarece le este greu să asigure un spațiu accesibil pe piețele urbane cu densitate mare sau în apropierea porturilor, a adăugat aceasta.

Sursă: constructiondive.com

Related Articles

Back to top button