Ghiduri și Sfaturi

Utile: Cum să curățați și întrețineți pardoselile epoxidice din spații industriale?

Pardoseala epoxidică industrială este o opțiune rezistentă pentru multe aplicații, inclusiv depozite, zone cu trafic intens, garaje, facilități medicale și laboratoare. Unul dintre cele mai importante beneficii ale pardoselilor epoxidice industriale este că sunt foarte ușor de întreținut. Iată cum să vă îngrijiți pardoseala industrială și să-i prelungiți durata de viață:

Mențineți pardoselile fără murdărie sau nisip

Pardoseala ar trebui să fie măturată sau aspirată în mod regulat pentru a îndepărta murdăria și orice nisip sau pietriș care poate zgâria stratul epoxidic în timp. Acest lucru este deosebit de important dacă utilizați vehicule sau utilaje. În timp ce pardoseala epoxidică poate rezista la abraziune, îndepărtarea nisipului și a murdăriei este adesea o modalitate ușoară de a prelungi durata de viață a acesteia.

Curățați scurgerile chimice

Petrolul, benzina, antigelul și alte substanțe chimice auto pot fi șterse cu ușurință cu prosoape de hârtie sau cârpe. Este important să curățați scurgerile chimice cât mai repede posibil. Pardoseala epoxidică va rezista petelor și deteriorării, dar nu la nesfârșit.

Preveniți deteriorarea podelei

Când pardoseala epoxidică este utilizată într-o fabrică sau depozit, este o idee bună să adăugați o protecție suplimentară pentru a preveni deteriorarea acesteia. De exemplu, covoarele de sudură trebuie utilizate în zonele în care va avea loc sudarea. Sarcini grele pot fi, de asemenea, așezate pe placaj pentru a preveni deteriorarea podelei.

Curățați în mod regulat

Una dintre cele mai bune soluții de curățare pentru pardoselile epoxidice este amoniacul diluat. Evitați utilizarea produselor de curățat cu oțet și acid citric. Acestea pot dezlipi încet finisajul epoxidic. De asemenea, ar trebui să evitați produsele de curățat pe bază de săpun care pot lăsa o reziduuri pe podelele epoxidice. Este de obicei recomandată o curățare bi-lunară în profunzime pentru a îndepărta acumulările de grăsime.

În ceea ce privește petele (precum cele de rugină), acestea pot fi frecate ușor cu o perie moale. Evitați frecarea puternică și nu utilizați substanțe chimice abrazive sau dure. 

Sursă: epoxyflooringdetroit.com





Related Articles

Back to top button