Analize de piață

Iulie: cum a evoluat domeniul de construcții industriale

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna iulie au fost identificate 683 proiecte din domeniul industrial la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,56 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,09 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (60 proiecte) și Ilfov (48 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna iulie sunt spații de depozitare (344 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 200 spații de producție, 83 spălătorii auto, 74 proiecte de zoo/bio tehnie și 93 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 86% dintre proiectele industriale monitorizate în luna iulie sunt private. Mai exact, au fost identificate 596 investiții private, 17 publice și 77 cu finanțare public-privată.

În ce stadii se află proiectele?

În luna iunie au fost monitorizate 4 proiecte în stadiul de intenție, 9 în proiectare, 373 în autorizare, 87 înainte de execuție, 108 în construcție, 47 în stadiul de amenajare și 63 finalizate.

Top 3 șantiere în construcție
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 180.000 mp
  • Ansamblu logistic: hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare – CTPark Bucharest North, Ilfov, 100.000
victa.ro
  • Unitate de depozitare și birouri, anexe tehnice, Ilfov, 76.539 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 586 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (7 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (6 proiecte) și PIRAMID PROIECT (6 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

314 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (9 proiecte), B MASIV (4 proiecte), WINCON (4 proiecte) și STAFF COMPANY (4 proiecte).

Related Articles

Back to top button