InfoHaleProiecte și șantiere

Analiză: câte proiecte industriale se puteau oferta în ultimele 3 luni?

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 373 proiecte industriale în căutare de oferte pentru produse sau servicii. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de 1,15 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 2,48 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Cluj și Bihor, cu un total de 28 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții industriale în căutare de oferte sunt spații de depozitare (190 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 89 spații de producție, 34 spălătorii auto, 50 proiecte de zoo/bio tehnie și 57 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 79% dintre proiectele industriale sunt private. Mai exact, au fost identificate 298 investiții private, 20 publice și 57 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în căutare de oferte
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj. Proiectele se întind pe o suprafață de 188.000 mp și prezintă cerere pentru toată gama de materiale de construcție.
  • Parc logistic: hale de producție, depozitare și spații complementare, în faze, Timiș. Proiectul ocupă o suprafață de 134.000 mp și prezintă cerere pentru servicii de antrepriză generală.
  • Centru distribuție logistic Profi, Timiș. Beneficiarul proiectului este interesat de oferte pentru execuție tablă membrană și fațadă. Acesta ocupă o suprafață de 57.000 mp.
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 586 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (7 lucrări) și CONTEMPORAN PROIECT (7 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

314 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (9 proiecte), B MASIV (4 proiecte), WINCON (4 proiecte) și STAFF COMPANY (4 proiecte).

Related Articles

Back to top button