Stiri

Gigantul francez Vinci a cumpărat Frigotehnica, liderul pieței de frig industrial și comercial în România

Conform Economica.net, ROCA Investments anunță intrarea Frigotehnica, lider național și regional pe piața soluțiilor de frig, în grupul VINCI Energies. Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței și va deveni efectivă în momentul obținerii aprobării, potrivit unui comunicat al ROCA.

„Această tranzacție reprezintă o validare concretă din partea pieței pentru ROCA, dar și confirmarea îndeplinirii misiunii noastre de a duce companiile în care investim la următorul nivel. Exiturile nu definesc modelul nostru de business, însă atunci când apar oportunități din care toate părțile au de câștigat, ele trebuie luate în considerare. Deși au existat mai mulți potențiali cumpărători, în alegerea partenerului potrivit ne-am bazat pe criteriul de a asigura evoluția companiei pentru îndeplinirea misiunii Frigotehnica și în concordanță cu valorile ROCA Investments și ale grupului Impetum din care ROCA face parte” a adăugat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, în comunicat.

Pentru VINCI Energies, achiziția Frigotehnica este un important pas strategic pentru dezvoltarea în România și în CEE.

„Odată cu achiziția Frigotehnica, extindem portofoliul activităților noastre în România și suntem încântați să primim în grupul nostru un jucător regional important cu experiență vastă în soluțiile de frig”, spune Eric Devigne, director general VINCI Energies Europa Centrală și de Est.

“Investiția ROCA în Frigotehnica în urmă cu trei ani, a însemnat începutul unei perioade de restructurare financiară,  operațională și eficientizare pe toate palierele de business, în urma căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de €18 milioane, era supraîndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane și are perspective de creștere”, arată comunicatul.

„Tranziția Frigotehnica către o companie internațională, are la bază aceleași principii de parteneriat asumate cu ROCA: continuitate și evoluție” a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

„Suntem mândri că atât Frigotehnica cât și ROCA realizează un pas important astăzi. Frigotehnica rămâne o companie românească și se va bucura de anvergură internațională pentru realizarea misiunii sale de a deveni un centru de excelență în frig pentru Europa Centrală și de Est.” a spus Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

Frigotehnica este un un brand 100% romînesc, furnizor de soluții complexe de frig pentru domeniul industrial și retail, Compania are o tradiție de peste 72 de ani în industria frigului din Romania și regiune. În prezent, Frigotehnica operează pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina, scrie Economica.net.
Related Articles

Back to top button