InfoHale

Spectral Mobilă anunță construcția unui centru logistic de 8,5 milioane de lei în județul Vaslui

Producătorul de mobilă Spectral Mobilă, cu o unitate de producție în județul Vaslui, a dat startul lucrărilor la un centru logistic evaluat la 8,5 milioane de lei.

Din totalul sumei alocate pentru proiect, 6,5 milioane de lei provin dintr-un împrumut contractat de la Unicredit Bank.

Centrul logistic va include șase hale și va acoperi o suprafață totală de depozitare de peste 3.500 mp, potrivit anunțului oficial al companiei. Amplasat în proximitatea fabricii din Tutova, acest proiect va conduce la extinderea suprafeței totale a fabricii până la 37.000 mp odată cu finalizarea construcției.

„Bugetul pentru investiții în 2024 este unul record pentru noi, iar pe lângă dezvoltarea centrului logistic, avem planuri de extindere a rețelei de magazine Spectral Mobilă. Totodată, vom investi în extinderea flotei de camioane destinate transportului produselor noastre și în achiziția de echipamente noi pentru procesul de producție a mobilei”, a afirmat Dan Dodiță, directorul executiv al Spectral Mobila.

Noul centru logistic va servi ca spațiu de stocare pentru produsele finite, în timp ce halele existente în cadrul fabricii vor fi integrate în fluxurile de producție, contribuind astfel la o creștere semnificativă a capacității de producție.

Spectral Mobilă gestionează o rețea proprie de șapte magazine sub brandul Spectral Mobilă, având în plus 27 de locații în sistem de franciză și colaborând cu peste 100 de parteneri la nivel național. Conform celor mai recente date disponibile, în anul 2022, Spectral Mobilă, deținută de familia Dodiță, a înregistrat o cifră de afaceri netă de 28,3 milioane de lei, în creștere cu 15% față de anul precedent.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button