Stiri

Statul roman sustine dezvoltarea investitiilor industriale. Care sunt proiectele ce beneficiaza de acest ajutor?

Conform datelor disponibile pe Ministerul Finantelor Publice, pana la data de 31.12.2018 au fost acordate ajutoare de stat in valoare de 378.21 milioane EUR pentru investitii anuntate la 30 de companii care activeaza pe teritoriul tarii noastre. Valoarea totala a investitiilor care vor crea peste 7.805 locuri de munca la nivel national va fi de peste 1.120,01 milioane EURO, acestea fiind dezvoltate conform criteriilor asumate. Dintre acestea 7 investitii sunt finalizate cu un grad de realizare a proiectelor de 100%, 14 proiecte sunt in curs de demarare, iar restul de 9 investitii se afla in derulare.  Printre companiile care au finalizat investitii cu ajutorul schemelor de ajuto de la stat se Numara si: BOSCH AUTOMOTIVE SRL, CER CEALNING EQUIPMENT, LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL, AUTOMOBILE DACIA SA.

In curs de implementare sau in derulare sunt proiecte din domeniul industrial precum:

  • Extindere capacitate de productie a profilelor PVC, proiect care la inceputul anului curent se afla in faza de autorizare. Investitia in valoarea de peste 16 milioane de lei va genera un numar de 53 de locuri noi de munca in Bistrita Nasaud, iar jumatate din fondurile necesare vor fi obtinute prin schema de stat
  • In judetul Prahova, in urma unei investitii de peste de 5.2 milioane de EURO, Depaco – parte a grupului TeraPlast, va deschide o noua unitate de productie in suprafata de peste 38.000 mp, lucrarile fiind programate sa inceapa in decursul anului curent. Fabrica si liniile noi de productie vor avea o capacitate de depozitare logistica si productie anuala de peste 10 milioane de metri patrati de tigla.
  • In Baia Mare se preconizeaza demararea lucrarilor pentru o investitie de 19 milioane de lei, cu o finantare de aproape 9 milioane lei de la stat, in vederea edificarii unei fabrici de arcuri si casetoane de arcuri pentru industria de mobilier (investitie de tip Greenfield), care va genera 62 de locuri noi de munca si va avea o suprafata de peste 3900 mp la sol. Cladirea va fi realizata din panouri tip sandwich, invelitori din panouri sandwich si tamplarie PVC cu geam termoizolant. Productia anuala estimata este de 450.000 unitati de casetoane arcuri si 19.000.000 unitati de arcuri Zig Zag.
  • In Tautii Magherus, o companie a carei obiectiv principal de activitate este fabricarea produselor metalice obtinute prin deformare plastic si care solicita ajutor de stat pentru infiintarea unei unitati de productie pentru componente din titan/aluminiu ce vor fi folosite in diverse aplicatii din industria aerospatiala, va investi 526 milioane lei in vederea extinderii activitatii fabricii de profile extrudate din aluminiu pentru industria aeronautica cu 3 domenii de activitate noi: tratarea electrochimica a barelor de aluminiu, acoperirea cu grund si/sau vops, controlul calitatii si extinderea capacitatii de productie.  Suprafata totala construita va fi de 31.144 mp, suprafata cailor de acces si platformelor betonate va fi de 20.000 mp, suprafata spatiilor verzi va fi de 48.856 mp, total suprafata in incinta 100.000 mp. Proiectul prevede construirea unui corp de cladire cu o suprafata de 12.922 mp, care va avea in componenta: o hala destionata operatiilor de prelucrare mecanica 3299 mp;  o hala destinata operatiilor de vopsire 1257 mp; spatiu destinat activitatilor e acoperire a barelor de aluminiu 1007 mp;  spatiu de tratare 499 mp; spatiu destinat testarii 243 mp; hala ansamblare 3430 mp; hala destinata activitatilor de livrare 1743 mp si imobil destinat activitatilor administrative si spatiilor de birouri. Uzina ar urma sa fie gata in 2020 si sa ofere 661 de locuri de munca.
  • Si in Harghita, producatorul de apa minerala Borsec se apropie de finalizarea lucrarilor pentru extinderea capacitatii de imbuteliere a apei minerale, santier care se afla in proportie de 90% edificat. In urma investitiei de 57.8 milioane de lei, din care peste 50% cu ajutorul finantarii de la stat, anul acesta se vor crea 106 locuri noi de munca de care vor beneficia cetatenii orasului Borsec.

Daca doresti sa afli si stadiile actuale pentru celelalte investitii si nu numai, solicita un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.

 
Related Articles

Back to top button