Stiri

Stivuitoare: 4 sfaturi esențiale pentru prevenirea accidentelor în depozite

Accidentele cu stivuitoare pot fi devastatoare pentru depozite și este important ca întreprinderile să implementeze practici care ajută la menținerea siguranței operatorilor și altor angajați. Iată cinci moduri în care managerii de hale pot promova siguranța depozitului prin prevenirea accidentelor cu stivuitoare.

Mențineți depozitul curat și organizat

Un depozit curat și organizat este esențial, deoarece asigură că nu există obstacole pe podelele depozitului. Astfel de obstrucții determină șoferii să se abată și acest lucru duce la accidente. Asigurarea faptului că liniile sunt curate și clare prin îndepărtarea tuturor resturilor și a altor obstacole ar trebui să fie un scop permanent.

În plus, toate depozitele ar trebui să fie bine iluminate. Vizibilitatea poate reduce accidentele cu marje uriașe, întrucât atât șoferii, cât și ceilalți angajați se pot vedea în timp, oferindu-le suficient timp pentru a se îndepărta sau a se opri.

Asigurați-vă că stivuitoarele sunt bine întreținute

Toate stivuitoarele ar trebui inspectate în mod regulat pentru a exista siguranța că sunt în stare excelentă de funcționare. În mod ideal, verificările simple ar trebui făcute de fiecare dată când șoferul își începe schimbul, iar verificările mai complexe ar trebui făcute la fiecare trei luni. În cazul în care se constată probleme, stivuitorul nu ar trebui utilizat, managerul depozitului apelând în schimb la un mecanic pentru a corecta problemele.

Asigurați-vă că operatorii sunt instruiți

Pentru a se asigura că toată lumea din depozit este în siguranță în orice moment, operatorii de stivuitoare ar trebui să fie instruiți corespunzător. Această instruire implică nu numai funcționarea în siguranță a stivuitorului, ci și siguranța tuturor celorlalți din zonă. Există persoane care insistă ca operatorii de stivuitoare să aibă licențe de operare. Consensul este că instruirea în materie de siguranță oferită în timpul obținerii acestor licențe ar contribui mult la asigurarea siguranței.

Cu toate acestea, există persoane cu o opinie diferită, care solicită în schimb operatorilor să urmeze un curs de bază în loc să depună eforturi pentru a obține o licență. Trucks Direct UK este de acord că, deși o licență adecvată nu este obligatorie pentru operatorii de stivuitoare, există mai multe cerințe care ar trebui îndeplinite. Acestea presupun ca operatorii să urmeaze un curs de bază și să fie în stare bună de sănătate.

Asigurați-vă că se respectă procedurile adecvate de încărcare și descărcare

Procedurile necorespunzătoare, cum ar fi stivuirea paleților prea mari sau viteza mare, pot duce la accidentări. Asigurarea faptului că șoferii respectă procedurile de încărcare și descărcare stabilite, mențin viteza redusă și sunt precauți în zonele de încărcare pot contribui la prevenirea accidentelor.

Accidentele cu stivuitoare sunt destul de frecvente în depozitele ai căror manageri nu au luat măsuri pentru a le preveni. Vestea bună este că această situație este ușor de evitat prin implementarea unor noi politici și asigurarea faptului că toată lumea este conștientă de siguranța lor în zonele în care stivuitoarele sunt operaționale.

Sursă: warehousenews.co.uk

Related Articles

Back to top button