Stiri

Sud-Est: Evoluția domeniului industrial în luna iunie

În luna iunie au fost monitorizate 84 proiecte industriale în zona de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 420 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 294,51 milioane RON.

Cele mai multe investiții s-au înregistrat în Constanța, județ care a cumulat un total de 37 proiecte industriale în iunie. De asemenea, au fost monitorizate și 16 proiecte în Galați, 11 în Vrancea, 9 în Buzău, 6 în Tulcea și 5 în Brăila.

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna iunie în Sud-Est sunt spații de depozitare (39 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 24 spații de producție, 6 spălătorii auto, 17 proiecte de tip zoo/bio tehnie și 10 ateliere de reciclare.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

În luna iunie au fost monitorizate 3 investiții în stadiul de proiectare, 43 în autorizare, 12 înainte de execuție, 17 în construcție, 1 în stadiul de amenajare și 8 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Potrivit VICTA.ro, 69% dintre proiecte au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 58 proiecte private, 3 publice și 23 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în luna iunie
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publica – Constanța Business Park, faze succesive, stadiul de construcție, 210.000 mp
  • Amenajare piscicolă, hală depozitare furaje pește, 8 căsuțe de agrement, Galați, stadiul de amenajare, 64.400 mp
  • Lanț integrat legume în seră ecologică, Buzău, înainte de execuție, 13.219 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 51 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale în Sud-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt STRUCTURE DESIGN și SUPERCON, fiecare cu 3 lucrări.

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

39 antreprenori generali care au executat lucrări industriale în Sud-Est au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cea mai activă companie este CIPSOR CONSTRUCT, cu 3 proiecte.

Related Articles

Back to top button