Stiri

Suedezii de la SCA investesc 150 de milioane de euro la Sebes

După Daimler un alt concern străin alege Sebeşul pentru a derula investiţii semnificative. Este vorba de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) care va investi 150 de milioane de euro la Sebeș în mărirea capacităţii de producție a actualei fabrici de hârtie, deținută de Pehart Tec, precum și în construcţia de depozite și spații logistice. SCA este prezentă în România prin marca Zewa, sub denumirea căreia comercializează hârtie igienică, batiste de hârtie, șervețele și role de bucătărie.

„Investiţia va depăşi în prima etapă 50 de milioane de euro, dar se va ajunge la 150 de milioane de euro în următorii 2 ani”, a declarat Ioan Tecar, cel care deţine Pehart Tec. Tecar a solicitat consiliului local Sebeş scoaterea la licitaţie a unei suprafeţe de teren, de 40.000 de metri pătraţi, situată în apropierea fabricii existente, pe care suedezii vor să o cumpere pentru a-şi dezvolta investiţia.
Consilierii locali au aprobat, în urmă cu patru luni, scoaterea la licitaţie a unei singure parcele, de 25.000 metri pătraţi, dar suedezii au solicitat ca tot terenul să fie scos la licitaţie, deoarece respectiva parcela este insuficientă pentru investiţia prognozată. Aleşii locali au aprobat prin vot scoaterea la licitaţie a parcelelor cerute de suedezi, care în caz contrar ar fi putut renuşa la investiţie.
Potrivit unor expertize făcute de administraţia din Sebeş suprafaţa va fi licitată la un preţ de aproape 20 euro/mp, suma totală plătită bugetului urmând să se ridice la nu mai puţin de 800.000 euro.
Este a doua mare investiţie din Sebeş din acest an, după Daimler care a construit o fabrică de cutii de viteze pentru Mercedes în valoare de 300 de milioane de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button