Proiecte și șantiere

Tesla are nevoie de o noua fabrica. Este Romania pe lista scurta?

Fabrica Tesla din Fremont si-a atins potentialul maxim de productie. Toate liniile de sunt ocupate de unitatile Model S, Model X si viitorul Model 3. De asemenea, celebrul producator american de masini electrice a prezentat recent o prima imagine cu viitorul crossover – Tesla Model Y, masina care ar urma sa intre in productie in anul 2019.

(schita Tesla Model Y – foto: Tesla Motors)

In contextul in care fabrica lucreaza la capacitate maxima, iar in planurile companiei s-a mai adaugat productia unui alt model de Tesla, declaratiile fostului ministru al economiei, Costin Burc, sunt readuse la actualitate. Acesta puncta in aprilie 2016, intr-un interviu acordat HotNews.ro, despre un posibilitatea ca un important producator de masini electrice sa deschida o fabrica in Romania. Intrebat daca e vorba de o companie europeana sau una americana, acesta a raspuns „Mai lipsea sa ma intrebati daca e o companie al carei nume incepe cu T si se termina cu esla. S-ar putea. S-ar putea.”

Zvonuri despre posibilitatea ca Tesla sa isi deschida fabrica in Romania au mai circulat si in 2014, cand fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru declara pentru economica.net ca un concern auto de anvergura mondiala a insarcinat o firma de consultanta sa-i gaseasca un teren de 40 de hectare in Romania, pentru o fabrica greenfield cu capacitate de 300.000 de unitati pe an.

Sursa articol: auto-bild.ro
Related Articles

Back to top button