Stiri

Tetarom III ridica stacheta in randul parcurilor industriale din Romania!

sursa poza

Ultima investitie despre care s-a scris in presa online luna trecuta, semnata oficial in Tetarom III din Jucu este a celor de la KHD Romania (Karl Heinz Dietrich), companie germana de transport si logistica.

Datele oficiale

Valoarea investitiei se ridica la 15 milioane de euro si este vorba despre constructia unui depozit logistic intins pe un teren de 4,4 hectare, situat in localitatea Jucu, din judetul Cluj. Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj, a declarat ca: „Prima etapa a proiectului cuprinde o investitie de 5 milioane de euro, urmand ulterior sa creasca la 15 milioane de euro. In prima etapa vor fi angajati 80 de oameni, iar numarul va creste la peste 200… În martie 2014 este preconizată finalizarea depozitului.

sursa poza

KHD Romania este prezenta in Romania din 1997, cu facilităţi logistice la Bucureşti, activand in Bucureşti, Braşov, Sibiu, Arad, Timişoara si Cluj.

În Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu sunt prezente cu unităţi de producţie, printre altele, companiile Bosch şi DeLonghi.

 

Gradul de ocupare in Tetarom III – 100%

Intre timp, parcul Tetarom de la Jucu a devenit neincapator, motiv pentru care extinderea acestuia a devenit imperios necesara. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, solicitarile depăşesc cu mult terenul disponibil, astfel încît administraţia judeteana poarta negocieri intense cu Ministerul Educatiei, respectiv cu Guvernul Romaniei, pentru obtinerea a inca 172 de hectare de teren dintre cele administrate de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Gradul de ocupare a parcului industrial Tetarom III – incluzind solicitarile imediate – a ajuns la 100%. Potrivit directorului Tetarom, Viorel Găvrea, motivul il reprezinta infrastructura deja existenta, precum si apropierea de aeroport.

Găvrea a afirmat in ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă: „Astăzi, cred că mai avem circa 30 de hectare disponibile, dar şi acelea sînt sub negocieri. Mai avem disponibile două locaţii, de aproximativ 16 hectare, respectiv circa 12 hectare, însă solicitările depăşesc această suprafaţă. Battistero vrea 30 de hectare, iar o altă firmă importantă a solicitat 40 de hectare. De asemenea, sîntem în negocieri cu încă doi investitori. Oricum, cererea merge către 400 de hectare. Eu am spus mereu că urmează un val de investitori – spun de ani de zile acest lucru – este rezultatul muncii noastre”.

Potrivit acestuia, în Tetarom III s-au locat comapaniile Bosch, pe o suprafaţă de 22 de hectare, De’Longhi, care ocupă 30 de hectare, Trans Carpatica pe 3 hectare, Mader Logistik , pe o suprafaţă de 12 hectare, în timp ce Imperial Development ocupă o suprafaţă de 8 hectare, iar Star Storage 28 de hectare.

În plus, in ianuarie CJ a semnat contractul cu cei de la Karl Heinz Dietrich (KHD), în vederea locării acesteia pe o suprafaţă de 4,4 hectare. „Domnul Dietrich, în discuţiile pe care le-am avut, mi-a spus că este clar cea mai bună locaţie din Transilvania şi nu numai. Sînt multe argumente – apropierea de graniţă, aeroportul internaţional, cooperarea cu conducerea CJ”, a explicat Găvrea.

 

Preşedintele companiei germane, Hans Ulrich Dietrich sursa poza

 

Ţinînd cont de faptul că CJ se află în diverse stadii de negociere şi cu alte companii străine care doresc să investească la Jucu, necesitatea extinderii parcului Tetarom III a devenit evidentă.

Unul dintre investitori s-a oprit la o parcelă de 28 de hectare. Sîntem în faza finală a negocierilor. Este un investitor major, care va apela şi la jutor de stat. Am început negocierile de cinci luni şi mai este nevoie de ceva timp. Sper ca pînă la finele anului să fim în măsură să anunţăm oficial această investiţie”, a detaliat Horia Uioreanu, precizînd că solicitarea investitorului privind confidenţialitatea îl împiedică să dea detalii în legătură cu acesta.

În principal locaţiile în Tetarom III s-au cam epuizat, de aceea sîntem în tratative cu Ministerul Educaţiei pentru a putea extinde parcul de la Jucu  cu 172 de hetare”, a completat şeful administraţiei judeţene, precizînd că CJ face demersuri la guvern pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă în vederea transferului suprafeţei de teren menţionate din administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară în patrimoniul Consiliului Judeţean, în vederea extinderii parcului industrial de la Jucu.

sursa . sursa

 
Related Articles

Back to top button