Stiri

Top 5 tendințe în piața utilajelor de construcții

Industria utilajelor de construcții se află într-o schimbare permanentă datorită dezvoltării rapide a tehnologiilor. Dacă aruncăm o privire înapoi la modul cum funcționeză piața construcțiilor în 2019 față de 2010 putem observa schimbări majore.

Experții preconizează o dezvoltare spectaculoasă prin inovare și în anul 2019 la nivelul utilajelor dar și tehnica de construcții.

Realitatea augmentată

Lumea construcțiilor spune că, deși realitatea virtuală a fost o tendință emergentă în ultimii ani, ea se dezvoltă rapid – în special în comparație cu utilizările și beneficiile realității augmentate. Aceasta este abilitatea de a vizualiza lumea reală printr-o lentilă a camerei. Este ceva care va deschide multe oportunități noi pentru industria construcțiilor, chiar dacă va veni cu un cost. Pentru acele companii care își pot permite să înceapă să o folosească acum, va revoluționa modul în care proiectează și construiește lucruri. Aceasta este o tendință care va crește mult mai mult în următorii câțiva ani.

Software de construcție și ecosisteme de date

Software-ul de colaborare în timp real este considerat deja o componentă esențială a întregului proces de construcție. Cu toate acestea, se așteaptă ca impactul său asupra sectorului să crească substanțial în viitorul apropiat. Este de la sine înțeles că datele au jucat un rol esențial în această schimbare de paradigmă în construcții.

Apariția unui ecosistem de date în care toți actorii inovatori ai industriei se vor unii și vor împărtăși datele, experiența și cunoștințele despre proiecte sunt mai aproape decât ne-am putea gândi. Și nu este o exagerare să susținem că este singura cale de urmat pentru sectorul construcțiilor.

Abilitatea de a integra procesele și sistemele existente într-o singură platformă conectată pe deplin poate împuternici modul în care oamenii lucrează în industrie. O multitudine de soluții software pentru diferite funcții și discipline în cursul unui proiect de construcție pot fi acum combinate fără efort într-un singur loc.

Creșterea prefabricării și a modularizării

A existat o tendință în creștere pentru o dezvoltare în mai multe faze. Multi Trade Prefabrication Conference a fost prima conferință multi-comerț care a avut loc pentru numărul tot mai mare de companii de construcții care implementează strategii de prefabricare. Un exemplu excelent a avut loc în Dubai, unde a fost tipărită o clădire de birouri 3D în 17 zile, urmată de doar două zile petrecute în locație, pentru asamblare. Mulți experți în industria construcțiilor cred că vom continua să vedem această practică tot mai des în următorii ani, mai ales datorită costurilor și timpului. Acest lucru nu înseamnă că acestea nu mai sunt probleme ci pur și simplu sunt abordate în moduri care vor ajuta la propulsarea acestei industrii pentru următoarea perioadă.

Drone

Multe șantiere de construcții sunt deja în mare măsură dependente datorită utilizării dronelor. Dronele de șantiere sunt foarte avantajoase prin faptul că economisesc mult timp. De exemplu, inspectorii pot cerceta un întreg șantier în doar câteva minute, în timp ce în trecut le lua câteva săptămâni sau luni. Evident, acest lucru ajută companiile de construcții să salveze timp și bani. Pe măsură ce tehnologia de tip drone continuă să se dezvolte rapid, în cadrul șantierelor va fi necesară și mai puțin implicarea umană.

Utilizări avansate pentru GPS

World Construction spune că soluțiile de urmărire GPS nu sunt ceva nou, ele sunt acum utilizate în moduri mai creative și mai pline de resurse, printre care:

  • Cercetarea a fost îmbunătățită dramatic, deoarece echipajele nu mai au nevoie să utilizeze echipamentele de măsurare tradiționale.
  • Datele pentru șantierele potențiale ale proiectelor pot fi colectate rapid și precis.
  • Managerii de proiect folosesc și GPS-ul în managementul flotei. Astăzi, fiecare dintre vehiculele lor este echipat cu un dispozitiv care poate fi urmărit prin intermediul computerului și al telefoanelor inteligente. Acest lucru permite tuturor să știe unde sunt mereu vehiculele.
  • Este mai ușor să găsiți echipament pierdut sau furat, deoarece managerii pot genera hărți care să identifice locația exactă a oricăruia dintre aceste elemente.

În concluzie vom avea parte de mari schimbări în ceea ce privește tehnologiile folosite în domeniul construcțiilor atăt pentru utilaje cât și pentru modul în care se construiec clădirile. Voi ce părere aveți?

Sursa: utilben.ro
Related Articles

Back to top button