Ghiduri și Sfaturi

Șurubul pentru beton ULTRACUT FBS II – eficiență maximă în beton

Fisurile pot apărea oriunde și oricând în beton. Acestea influențează capacitatea portantă a sistemelor de fixare. Ca și regulă generală, avem o clasificare a betonului, în funcție de forțele dominante care acționează asupra lui, în beton fisurat (zone supuse la întindere: tavan) și beton nefisurat (zone supuse la compresiune: pereți verticali, stâlpi, pardoseli).

Șurubul pentru beton ULTRACUT FBS II reprezintă următorul pas în evoluția ancorelor mecanice. Agrementat pentru beton fisurat și pentru beton nefisurat, acesta poate fi utilizat și în cazul aplicațiilor seismice, în cărămidă cu structură densă sau materiale de construcție pline.

Avantajele șurubului pentru beton ULTRACUT FBS II:

  1. Se distinge de ancorele concurente existente pe piață prin capacitățile portante superioare.
  2. Refolosibil. Șurubul poate fi reutilizat, iar evaluarea stării acestuia se face în mod obiectiv cu ajutorul etalonului FUP.
  3. Agrementul ETA acoperă aplicarea în beton fisurat, precum și categoriile de performanță seismică C1 și C2.
  4. Geometria specială a dinților permite o tăiere rapidă în beton, reducând timpul de instalare cu până la 50%.
  5. Flexibilitate maximă de montare datorită celor trei adâncimi de ancorare admise.
  6. Disponibil în multiple variante: cap înecat, cap hexagonal (simplu sau în versiunea cu Torx), oțel zincat, oțel inoxidabil A4.
  7. Nu necesită curățarea orificiilor verticale (în tavan sau pardosea).
  8. Ușurință de instalare absolută utilizând o mașină de înșurubat cu impact tangențial
  9. Montarea prin forare nu produce presiuni suplimentare, astfel cerințele referitoare la distanțele dintre ancore sau cele față de margini sunt minime.
  10. În momentul în care capul șurubului este în contact cu elementul fixat, puteți fi siguri de corectitudinea instalării.

Bulonul de ancorare FBN II – soluția de fixare, eficientă din punct de vedere al costurilor, pentru sarcini mari în beton nefisurat

Bulonul de ancorare FBN II poate fi ales dintr-o gamă largă de diametre (M6-M20) și lungimi (55 mm – 420 mm). Din oțel zincat, oțel zincat la cald sau oțel inoxidabil A4, cu șaibă normală sau lată, cu adâncime de ancorare standard sau redusă, FBN II este soluția chiar și în cele mai speciale situații. Ancora este compatibilă cu toate modurile de instalare: prepoziționată, prin străpungere sau cu distanțare, opțiune facilitată de către lungimea filetului.
Related Articles

Back to top button