Stiri

Topitorie araba de 10 milioane EUR cu structura metalica din Ilfov

Ruukki România va executa la Bolintin Deal cea mai mare parte a contractului de 10 mil EUR pentru construcția unei topitorii în Arabia Saudită.

Aceasta este cea mai mare comandă executată în Bolintin Deal de la inaugurarea centrului de producție.

Corporația finlandeză Rautaruukki, lider european în soluții metalice, a anunţat semnarea unui contract în valoare de 10 milioane de euro cu Outotec, compania care va dezvolta o unitate de producție a ilmenitului în Arabia Saudită pentru Cristal Global, al doilea cel mai mare producător de dioxid de titan. Contractul include furnizarea de componente metalice, structură și închideri, pentru construcţia unei topitorii de ilmenit (un minereu din care se obține titan). Produsele ce urmează a fi livrate vor fi fabricate în mare parte la Bolintin Deal. Ruukki a investit constant în fabrica din România pentru ca aceasta să poată deveni hub de producție.

Pentru Ruukki România aceasta este cea mai mare comandă din momentul înfiinţării companiei. Anul trecut compania a înregistrat la nivel local rezultate record, anunţând o creştere a business-ului cu 70%, ca urmare a activităţii intense pe segmentele de structuri și componente metalice, sisteme de acoperiș și oţeluri speciale.

„Unitatea de la Bolintin Deal este una foarte modernă și poate furniza soluţii de ultimă generaţie pentru orice tip de proiecte care implică utilizarea oţelului în construcţii. Capacitatea mare de producţie ne permite în acest moment angrenarea în proiecte de o asemenea anvergură, dar și onorarea altor comenzi locale și internaționale care s-au semnat deja sau care vor apărea în aceste luni”, declară Ari Haapaniemi, directorul fabricii din Bolintin Deal. „Această comandă vine după o perioadă în care s-a investiti în mod susţinut în producţie la nivel local”, adaugă Ari Haapaniemi.

Producţia şi livrările de structură metalică pentru noul contract vor demara la Bolintin Deal în toamna acestui an şi urmează a fi finalizate în primăvara anului 2013.

“Acesta este un proiect important pentru noi, în care putem să ne utilizăm expertiza, având în vedere că urmează să furnizăm atât structurile metalice cât şi elementele de închidere. În plus, avem şi acest avantaj a unei legături logistice bune oferite de fabrica noastră din România”, spune Sami Eronen, Senior Vice President, Building Projects, în cadrul Ruukki Construction.

Noile unităţi de producţie are Cristal Global vor fi localizate în centrul economic Jazan din Arabia Saudită şi urmează a fi finalizate în 2014.

sursa
Related Articles

Back to top button