Stiri

Trape de fum KADRA montate la Sterk Plast, Megidia

22 de trape de fum KADRA au fost montate pentru fabrica Sterk Plast, care este primul producător de obiecte din masă plastică. Totodată, fabrica Sterk Plast este una dintre cele mai moderne și foarte bine tehnologizate linii de producție din țară.

Care au fost nevoile de automatizare căi de acces ale companiei Sterk Plast?

Construcția noii hale s-a finalizat în 2018 și a presupus creare de linii de producție autonome, sporind, astfel, calitatea și eficiența în fluxul de producție.

Fiind vorba de un proiect amplu, cu o investiție considerabilă, clientul a dorit găsirea unei soluții sigure și performante de protecție impotriva unui eventual incediu, astfel că a ales soluțiile KADRA pentru desfumare, ventilație și aport de aer.

Totodată, pe lângă protejarea bunurilor, în cazul unui incendiu într-o fabrică, este vitală protejarea angajaților și asigurarea posibilității de evacuare rapidă. În felul acesta, utilizarea de trape de fum KADRA

a reprezentat cea mai potrivită modalitate de a gestiona desfumarea pentru o suprafață consierabilă și a realiza, totodată, ventilația zilnică.

Cum au fost alese soluțiile tehnice de desfumare?

Analizând proiectul, inginerii KADRA au recomandat realizarea evacuării gazelor fierbinți din hală cu ajutorul a 22 de trape. Astfel, se creează premisele evacuării persoanelor în siguranță, precum și a căldurii, care, ridicându-se spre tavan, ar putea provoca prăbușirea acoperișului.

Pentru a optimiza costurile clientului, inginerii KADRA au folosit încă 10 trape de ventilație, prin care se asigură aportul de lumină, dar și o foarte bună ventilație. Clientul și-a redus, astfel, simțitor, costurile energetice din zona în care lucrează mașinile de injecție plastică, care generază o creștere semnificativă a temperaturii ambientale.

Tot pentru proiectul Sterk Plast, KADRA a montat peste 200 de acționări ferestre, care sunt integrate într-un sistem complex de ventilație.

Complexitatea proiectului Sterk Plast din Medgidia a permis experților KADRA să folosească soluții complete și eficiente de desfumare și ventilație, care nu doar protejează oamenii și bunurile în caz de incendiu, dar asigură și o amortizare a costurilor de întreținere a respectivei fabrici, prin scăderea costurilor energetice.
Related Articles

Back to top button