Stiri

Turcii de la Kastamonu investesc 70 mil. lei intr-o fabrica de adezivi la Reghin

kasta
Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, va demara în acest an un proiect de investiţii de aproximativ 70 mil. lei (15 mil. euro), pentru construcţia unei fabrici de adezivi industriali.
Compania a încheiat anul 2014 cu afaceri totale de aproximativ 120 mil. euro şi circa 900 de angajaţi.
„Intenţionăm demararea în acest an a unui proiect de investiţii în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, care se va concretiza prin punerea în funcţiune a unei fabrici de adezivi. Tot în cursul acestui an vor mai fi efec­tuate diverse lucrări de infrastructură pentru fina­lizarea proiectelor demarate în anii anteriori“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.
În urmă cu trei ani compania turcă a finalizat la Reghin o investiţie de 150 mil. euro într-o fabrică de PAL  (plăci aglomerate din lemn), iar anul trecut turcii au investit încă 8 mil. euro într-o linie de producţie a blaturilor de bucătărie. Kastamonu produce în fabrica de la Reghin plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n.red.), foi de uşi, PAL brut şi PAL melaminat, precum şi blaturi de bucătărie.Related Articles

Back to top button