Stiri

Un dezvoltator vrea sa-si extinda parcurile industriale si la Cluj

parcind

Un dezvoltator de parcuri industriale, vrea să extindă cu circa 25.000 metri pătraţi proiectele Olympian Park din Braşov şi Timişoara, în condiţiile în care spaţiile existente, totalizând peste 45.000 metri pătraţi sunt ocupate integral. Noile investiţii vor fi, cel mai probabil, la Cluj şi la Timişoara.

Parcurile, totalizând 45.000 metri pătraţi, deţinute iniţial de GE Capital Real Estate împreună cu Helios Phoenix, a intrat anul trecut în proprietatea integrală a grupului grec Helios Phoenix, ca urmare a deciziei GE Real Estate de a se retrage din Europa de Est.

„Platformele Olympian au fost bine primite de către chiriaşi, iar votul lor de încredere este demonstrat de decizia de a-şi continua planurile de expansiune în cadrul dezvoltărilor companiei. În prezent, intenţionăm să demarăm proiecte în Cluj şi Constanţa şi suntem pe cale să ne repoziţionăm în Bucureşti după vânzarea Innovation Business Park”, a declarat Athos Myrianthous, development director în cadrul grupului Helios Phoenix.

Olympian Park Braşov are 17.880 metri pătraţi de spaţii de depozitare şi este ocupat integral încă din toamna anului 2013, printre chiriaşi numărându-se Rolem (6.000 metri pătraţi.), Terwa (3.600 metri pătraţi) şi KHD (6.000 metri pătraţi).

„Ca urmare a cererii chiriaşilor existenţi, Helios Phoenix a decis extinderea parcului din Timişoara cu o unitate built-to-suit de 20.000 metri pătraţi şi intenţionează să extindă şi parcul industrial din Braşov cu circa 5.000 metri pătraţi. La Timişoara, lucrările de construcţie au început deja şi vor fi finalizate în trimestrul doi 2015”, se mai arată într-un comunicat al Colliers International, administratorul celor două parcuri.

Proiectul de 27.280 metri pătraţi dezvoltat în Timişoara a fost livrat în trimestrul doi al anului 2011 şi a ajuns în luna februarie a acestui an la un grad de ocupare de 100%, după ce furnizorul de soluţii pentru industria energetică AMSC a închiriat un spaţiu de 2.700 metri pătraţi. Proiectul mai găzduieşte producătorul de echipamente electronice TT Electronics (15.000 metri pătraţi) şi operatorul logistic KLG Europe (7.300 metri pătraţi).

Helios Phoenix a vândut în acest an companiei de investiţii Secure Property Development & Investment parcul logistic Innovations de lângă Bucureşti pentru 12,6 milioane de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button