Stiri

Unger Steel a ridicat fabrica de prefabricate din beton din Cluj a grupului Leier. O nouă fabrică Leier este în proces de autorizare

Constructorul austriac Unger Steel Building a ridicat fabrica de prefabricate din beton pe care grupul Leier o dezvoltă în judeţul Cluj. 

Grupul mai dezvoltă o fabrică în localitatea Şimand din judeţul Arad, iar livrarea ei este estimată pentru finalul acestui an. Investiţiile cumulate sunt de peste 25 de milioane de euro și sunt direcționate atât către o secţie nouă de prefabricate din beton la Brikston Iaşi, cât și către dezvoltarea şi tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile deja existente.

„La Câţcău, în judeţul Cluj, am finalizat întreaga construcţie, inclusiv aparatura tehnologică a fost montată. În cel mai scurt timp, vom începe testarea funcţionalităţii liniei, estimând ca în aproximativ o lună să începem producţia. Pentru lucrarea de la Câţcău am colaborat cu Unger Steel Building, acelaşi partener care ne ajută la construcţia unei noi linii de producţie şi la Iaşi şi la renovarea sediului social al fabricii de la Sighişoara“, explică reprezentanţii Leier.

Sursa: zf.ro

Fabrica din localitatea Șimand, județul Arad, se află în prezent în proces de autorizare a construcției. „În momentul în care vom finaliza acest proces, vom contracta un partener potenţial construcţiei ce urmează a fi realizată“, adaugă reprezentanţii Leier.

Grupul austriac Leier a preluat în 2018 Brikston Construction Solutions SA din Iaşi, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de zidărie ceramică din România. În 2020, Leier a preluat și Siceram SA Sighişoara, singura fabrică de ţiglă ceramică la nivel național.  La începutul anului acesta, cele două fabrici au fuzionat, iar activităţile celor două companii s-au reunit sub entitatea Brikston Construction Solutions. Cu două puncte de lucru, activitatea fabricilor este coordonată de cei doi directori generali, Adrian Mînzat la Iaşi şi Mihaela Hadiner la Sighişoara.

De asemenea, Leier mai deţine în România și alte trei puncte de lucru, în Alba, Cluj şi Arad, în care sunt realizate materiale prefabricate de beton.

Leier Rom, compania prin care este operată activitatea din România a grupului austriac, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 23,7 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma a înregistrat pierderi de 2,1 milioane de lei.
Related Articles

Back to top button