Proiecte și șantiere

Universitatea pentru Științe ale Vieții (USV) din Iași investește 4 milioane de euro într-o linie de vinificație și un depozit pentru fructe

Universitatea pentru Științe ale Vieții (USV) din Iași anunță o investiție semnificativă în valoare de aproximativ 4 milioane de euro pentru construirea unei linii de vinificație și a unui depozit pentru fructe în cadrul fermei „Vasile Adamachi”.

Proiectul constă într-o hală cu funcțiuni mixte, integrând atât o linie de vinificație cât și un depozit pentru fructe. Cele două corpuri ale halei vor fi unite printr-un rost seismic de 20 cm la nivelul fundațiilor, asigurând astfel stabilitate și rezistență la evenimente seismice.

Suprafața totală a halei va fi de aproape 1.000 de metri pătrați, cu o suprafață desfășurată de 1.400 de metri pătrați. Clădirea va avea un regim de înălțime P+1, oferind spații de birouri și protocol la etaj. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Iași în septembrie 2023.

Licitația pentru contractul evaluat la peste 19 milioane de lei a fost deja lansată, iar deschiderea ofertelor este programată pentru 13 noiembrie. După semnarea contractului de lucrări, execuția proiectului trebuie să fie finalizată într-un termen de maxim un an.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în strategia de dezvoltare a USV, adăugându-se altor proiecte majore, precum construirea campusului universitar de la Ezăreni. De asemenea, universitatea are în plan amenajarea unui centru de cercetare în zona Aleii Mihail Sadvoeanu.

Investiția în linia de vinificație nu numai că contribuie la dezvoltarea infrastructurii universitare, dar și la consolidarea legăturii dintre mediul academic și industrie, oferind studenților și cercetătorilor oportunități inovatoare de învățare și cercetare în domeniul vitivinicol.

Poze de la santier Victa.ro

Peste 14 de proiecte agro-zoo/biotehnice în dezvoltare, în Iași

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa.ro, este evident că Iașiul se află în plină dezvoltare în ceea ce privește proiectele în domeniul agro-zoo/biotehnologiei. Această evoluție prezintă potențialul de a aduce numeroase avantaje semnificative atât pentru județ, cât și pentru comunitatea locală în ansamblu. Dezvoltarea a 14 proiecte legate de agro-zoo/biotehnologie are potențialul de a diversifica considerabil baza economică a județului. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 33.27 miliarde de lei.

Explorează posibilități de implicare în proiectele de dezvoltare proiectelelor din domeniul agro-zoo/biotehnologiei

Implicarea în proiecte de dezvoltare a construcțiilor din domeniul agro-zoo/biotehnologiei poate aduce beneficii semnificative atât comunității, cât și dezvoltării afacerii tale. Un pas simplu pe care îl poți face este să verifici dacă județul tău se află pe lista proiectelor de construcție a spațiilor destinate domeniului agro-zoo/biotehnologic. Află mai multe și explorează oportunitățile de contribuție accesând Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://apix.ro și https://victa.ro

Related Articles

Back to top button