Proiecte și șantiere

48 de proiecte de hale de producție în Alba: O investiție de 10 milioane de euro în cești din porțelan

Conform informațiilor disponibile pe Victa.ro, în ultimele 12 luni, în județul Alba există în desfășurare 48 de proiecte de construcții de hale de producție. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la sumă de peste 444 milioane de lei, iar suprafața lor se întinde pe 90.153 metru pătrați.

Printre cele 48 de proiecte de construcții de hale de producție, se numără și noua unitate de producție de cești din porțelan, amplasată la Alba Iulia, ce aparține IPEC Alba Iulia, unul dintre cei mai mari producători de farfurii de porțelan din Europa.

Investiție de 10 milioane de euro într-o unitate de producţie de ceşti din porţelan.

Acesta va investi 10 milioane de euro într-o nouă unitate de producție de cești din porțelan, amplasată la Alba Iulia. Compania, înființată în 1990 de familia Covaciu, a obținut deja două certificate de urbanism pentru acest proiect, urmând ca construcția să înceapă în anul viitor.

Noul proiect își propune să creeze cea mai modernă fabrică de cești din lume, extinzându-și portofoliul de produse. Deși firma produce deja cești în fabrica sa actuală, acestea reprezintă doar o mică parte din producție, unde farfuriile domină pe deplin.

Investiția de 10 milioane de euro vine pentru a compensa deficitul de cești în oferta actuală a companiei, aducând un plus semnificativ în diversificarea gamei de produse. IPEC Alba Iulia este cunoscută pentru producția de porțelan de calitate, iar afacerea a înregistrat anul trecut venituri record de 157 milioane de lei.

Familia Covaciu, care a lucrat în domeniul porțelanului timp de decenii, a transformat IPEC într-un jucător major pe piața europeană. În ciuda creșterii prețurilor și presiunilor din partea clienților pentru reducerea costurilor, compania se menține puternică pe piață, colaborând cu nume mari precum Ikea, Carrefour, Metro și Aldi.

Cu toate provocările actuale, inclusiv creșterea semnificativă a costurilor cu energia, IPEC Alba Iulia se pregătește pentru viitor, urmând să dezvolte și să inoveze continuu în domeniul producției de porțelan de înaltă calitate. Antreprenorul Cristian Covaciu evidențiază importanța stabilizării prețurilor la energie pentru a asigura predictibilitate și sustenabilitate pe termen lung pentru afacerea sa de familie.

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://victa.ro și https://constructfocus.ro

Related Articles

Back to top button