Stiri

Uzina Mecanică Cugir: Investiție semnificativă pentru creșterea producției de muniție NATO

Uzina Mecanică (UM) din Cugir va efectua lucrări de modernizare a unei hale industriale, cu scopul de a extinde capacitatea de producție și de a diversifica gama de muniție de tip NATO fabricată.

Romarm, compania de stat care deține Uzina Mecanică Cugir, a demarat o licitație pentru a realiza un studiu de fezabilitate în ceea ce privește „Modernizarea în vederea creșterii capacității de producție și diversificării gamei de fabricație a muniției de tip NATO, cu calibrele 5,56X45 mm și 12,7X99 mm”.

Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 1.200.000 de lei, fără TVA. Conform specificațiilor proiectului, se propune reabilitarea și consolidarea structurală a halei industriale și a corpului administrativ – denumit obiectivul 31 – prin aplicarea unor măsuri de consolidare, astfel încât aceasta să îndeplinească cerințele impuse pentru producția de muniție.

Odată finalizate lucrările de consolidare, se vor efectua modificări structurale, inclusiv crearea de goluri și compartimentări pentru a satisface cerințele tehnologice specifice. Atât tâmplăria exterioară, cât și cea interioară vor fi complet înlocuite. De asemenea, se va realiza o refacere integrală a instalațiilor electrice, sanitare, termice, tehnologice, de semnalizare și stingere a incendiilor, precum și a mașinilor, utilajelor, aparaturii, echipamentelor de protecție și substanțelor pentru prevenirea și stingerea incendiilor. De asemenea, se va moderniza sistemul de supraveghere video și se vor implementa instalații de automatizare, alarme și acces. Clădirea va fi izolată termic și hidroizolată, iar finisajele interioare și exterioare vor fi complet refăcute.

La Uzina Mecanică Cugir, care este subordonată companiei Romarm, se produce armament de diverse calibre, inclusiv pistoale automate și semiautomate de calibru 9 mm, accesorii și muniție conform standardelor NATO. Aproximativ 1.000 de angajați lucrează la această uzină. Cu un an în urmă, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, după o vizită la Uzina Mecanică Cugir, că există personal care lucrează în condiții dificile, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar și angajați care lucrează în secții modernizate, echipate cu utilaje automate de ultimă generație.

Această investiție în modernizarea halei industriale reflectă eforturile de a îmbunătăți condițiile de lucru și de a moderniza facilitățile de producție la Uzina Mecanică Cugir. Prin modernizarea infrastructurii și a echipamentelor, se va spori eficiența și calitatea producției de muniție de tip NATO. Astfel, se urmărește menținerea standardelor ridicate impuse de industria de apărare și satisfacerea cererii crescute pentru echipamente de înaltă calitate, contribuind în același timp la dezvoltarea și consolidarea sectorului de apărare din România.

În 2023 au fost identificate cu ajutorul VICTA.ro 1274 spații de producție la nivel național. Vrei sa ofertezi la șantiere industriale din România? Testează gratuit VICTA.ro!

Surse: victa.ro și news.ro
Related Articles

Back to top button