Fundații și pregătire solFurnizoriStiri

WILLEMEN CARPATI – sfaturi pentru alegerea corecta de solutii tip fundatii speciale

Willemen Carpati ofera asistenta constructorilor de pe piata din Romania, folosind experienta si valoarea companiilor Willemen Groep, un grup belgian de companii cu referinte importante pentru serviciile de constructii realizate in intreaga Europa. Sectorul principal de activitate al Willemen Carpati este legat de fundatii speciale (teste geotehnice in situ – CPT si piloti). In aceasta directie, Willemen activeaza pe piata cu o serie de teste geotehnice (CPT – penetrare statica cu conul), in scopul de a imbunatati rezultatul studiului geotehnic si de a permite clientului sa aiba o solutie de design eficienta si o structura mai ieftina, prin scaderea diametrelor si adancimilor pilotilor sau prin folosirea unor noi solutii. Care sunt cele mai des intalnite capcane din acest sector si ce obiective si-au propus specialistii pentru urmatoarea perioada am aflat de la dna Delia Brezan – Executive Manager Willemen Carpati.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de fundatii speciale?

Sa acorde atentie documentatiei in baza careia s-a calculat proiectul: studii geotehnice, investigatii teren si eventual, daca nu sunt suficient de documentate, sa solicite suplimentari. In mod uzual, acolo unde avem semne de intrebare, intotdeauna facem teste cu echipamentele proprii: teste teren CPT si abia apoi dam solutia/pretul finale.

Sa evite solutiile vechi/depasite care uneori sunt intalnite in unele proiecte, si sa se fereasca de tehnologii de executie invechite care sunt consumatoare de timp si bani.

Sa nu aleaga mereu cel mai mic pret in detrimentul calitatii sau a unei solutii tehnice recunoscute si reglementate de legile romanesti in constructii.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza fundatii speciale?

Asa cum spuneam mai sus, una din capcanele care pot crea reale neplaceri este lipsa atentiei legata de studiile geotehnice. De multe ori apar probeleme cauzate de lipsa informatiilor din studiul geo sau pentru ca studiile nu sunt suficient documentate.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

  • UMEX – incluziuni rigide
  • TRIBUNA CONA STADION SIBIU – piloti tehnologie CFA
  • KAUFLAND BARLAD – piloti tehnologie indesare

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

Momentul actual aduce provocari in toata piata constructiilor si, evident, si in domeniul pilotilor forati. Pe langa cresterea preturilor la materialele de constructii, ne confruntam cu o scadere a investiilor si a proiectelor in piata.

Provocarea actuala este ca, pastrand calitatea lucrarilor executate, sa reusesti sa castigi in fata unei competitii care se confrunta cu aceleasi probleme.

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Piata a cunoscut o contractare in ultimele 6 luni, o incetinire cauzata de toate problemele politico economice – astfel ca nu m-as astepta ca lucrurile sa revina la normal foarte rapid. Insa totusi in termen de un an speram intr-o reluare a investitiilor private ce vor genera cu siguranta o revigorare si in piata constructiilor.

Ne puteti spune cateva din obiectivele Willemen Romania pe care le implementati in aceasta perioada?

Ne gandim serios la adaugarea unor noi tehnologii in portofoliul nostru, tehnologii ce ne-ar putea ajuta sa abordam si sectorul public. Avem aceste tehnologii implementate in cadrul grupului (in Europa) si poate anul viitor ne vom uita mai mult spre posibilitatea de a le aduce si in Romania.
Related Articles

Back to top button