Proiecte și șantiereStiri

3 noi parcuri industriale din Romania cauta investitori!

Judetul Covasna vrea sa dea industria usoara pe domenii precum industria auto sau IT, prin care ar putea asigura locuri de munca mult mai bine platite, oferind numeroase facilitati pentru potentialii investitori (preturi avantajoase de inchiriere, scutirea de la taxele locale).

Asadar, autoritatile din Sfantu Gheorge si Targu Secuiesc cauta investitori pentru 3 parcuri industriale recent construite:

  • 2 parcuri care se intind pe o suprafata de aproape 14 hectare si dispun de 6 hale si teren pentru constructii in Targu Secuiesc
  • 1 parc intins pe o suprafata de 16,5 hectare, in Campu Frumos, langa Sfantu Gheorgheproiect-parc-industrial

Care este situatia constructiilor industriale la nivel national?

La nivel national, de la inceputul anului am identificat pe Raportul de Investitii peste 800 de proiecte din domeniul industrial, majoritatea fiind constructii anuntate in zona de Nord Vest a tarii. In judetul Covasna  Ca stadiu de executie, aproximativ 60% din total sunt proiecte inca nedemarate (proiectare, licitatie, intentie), fiind oportunitati importante pentru furnizorii de materiale pentru acest tip de constructii.

Raportat la cifrele inregistrate in primele 6 luni ale anilor anteriori, 2016 vine cu o scadere destul de drastica a numarului de proiecte din domeniul industrial. In aceeasi perioada, in anii 2013-2015, media a fost de 1300 de proiecte, anul acesta fiind prima data dupa o perioada destul de lunga de timp cand cifrele coboara sub pragul de 1000.

Tocmai de aceea, este foarte important pentru furnizorii de servicii si materiale de constructii din sectorul industrial sa stie exact unde sunt santierele la care pot oferta.

Doresti sa afli ce santiere industriale exista in judetul tau? Completeaza ACEST FORMULAR.
Related Articles

Back to top button