Proiecte și șantiereStiri

Oameni vs. roboti. Cat de departe a ajuns tehnologia?

Ce ne rezerva viitorul in industrie? Vor fi oamenii inlocuiti cu roboti in marile fabrici? Este o intrebare cat se poate de justificata, avand in vedere ca o fabrica din China a concediat 60.000 de angajati, pe care i-a inlocuit cu roboti industriali.

„Fabrica Foxconn si-a redus numarul de angajati de la 110.000 de muncitori la 50.000 prin introducerea robotilor industriali. A avut success in programul de reducere a costurilor cu forta de munca. Mai multe companii ii vor urma exemplul”, a specificat Xu Yulian, purtator de cuvant al primariei din Kunshan.

roboti-ind
Desigur, tot mai multe fabrici implementeaza tehnologii noi pentru a reduce costurile si a maximiza profitul, insa acestea pot inlocui oamenii doar in activitatile repetitive, periculoase sau care necesita consecventa absoluta a rezultatelor in timp.

Robotii sau echipamentele industriale au in continuare nevoie de oameni sa le monitorizeze si sa se asigure ca functioneaza in conformitate cu normele de productie. Partea buna din toata povestea este ca forta umana de munca va fi directionata tot mai mult in activitatea de cercetare, dezvoltare si perfectionare a procesului de productie, precum si in controlul calitatii.

Ce spatii industriale se construiesc in Romania?

Folosind modulul de Market Intelligence oferit de Raportul de Investitii, am identificat anul acesta peste 700 de investitii in domeniul industrial. Din total, peste 60% sunt in stadii incipiente (intentie, licitatie sau proiectare), ceea ce inseamna ca majoritatea pot fi ofertate cu servicii de proiectare si executie sau materiale de constructii.

Doresti sa afli ce hale industriale se construiesc in Romania? Acceseaza www.raportuldeinvestitii.ro.
Related Articles

Back to top button