Stiri

Fujikura alege Moldova pentru o noua investiție de circa 3,2 milioane euro

In Romania este tot mai dificil pentru investitorii automotive sa recruteze personal pentru productie, motiv pentru care asemenea stiri vor fi tot mai dese.

Fujikura Automotive MLD, selectată în urma unui concurs public drept rezident al Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”, va investi circa 3,2 milioane de euro în deschiderea unei linii de producere a cablajelor pentru sectorul automotive. Conform planului, procesul de producție va începe în trimestrul trei al anului 2016.

Ministerul Economiei anunţă că, potrivit proiectului, spre sfârșitul primului an de activitate întreprinderea va crea circa 700 noi locuri de muncă, cu o majorare ulterioară a acestora până la 900 de persoane.

Pentru asigurarea calității adecvate a producției, compania Fujikura Automotive MLD planifică efectuarea unui program de instruire a personalului angajat în câmpul muncii atât în cadrul unui ciclu intern, cât și în cadrul întreprinderilor Fujukura Automotive de peste hotare.

Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeana se relateaza in acest articol.

Intre timp, la Cluj, unde Fujikura este prezenta atat cu birouri cat si cu capacitati de productie in Cluj si Dej, au fost anuntate doar in acest an peste 40 de noi investitii industriale. Vrei sa le ofertezi? www.santiereonline.ro
Related Articles

Back to top button