Ghiduri și Sfaturi

5 sfaturi pentru răcirea depozitului industrial pe timp de vară

Controlul temperaturii în depozite poate fi o problemă majoră pentru angajatori. Starea de bine și productivitatea personalului pot fi afectate de căldura excesivă, iar materialele și utilajele pot fi deteriorate în clădirile cu temperaturi ridicate și slab ventilate.

Există numeroși pași pe care proprietarii de depozite îi pot face pentru a-și răcori clădirea vara. Iată câțiva dintre aceștia:

Eliminați aerul cald în timpul zilei

Ventilarea eficientă a depozitelor îndepărtează căldura excesivă, umezeala, fumul sau praful. Produsele de ventilație eoliană și hibridă nu numai că ajută la protejarea mărfurilor și utilajelor, dar ajută și la crearea unui loc de muncă mai bun pentru personalul din depozite, sporind bunăstarea și productivitatea. Ventilatoarele industriale portabile sunt benefice și în spațiile mari de depozitare pentru a menține aerul în mișcare și răcoarea în zonele care nu sunt dotate cu aer condiționat.

Opriți sursa de căldură

Un pas ușor și practic pentru a menține clădirea răcoroasă este adesea uitat – oprirea oricăror mașini sau aparaturi înainte de a pleca acasă. Eliminarea utilizării oricăror elemente care nu sunt esențiale pe tot parcursul nopții va ajuta la reducerea căldurii și va ajuta sistemele de ventilație să răcească clădirea mai eficient.

Profitați de aerul mai rece de noapte

Purjarea pe timp de noapte este utilizată în mod obișnuit în aplicații comerciale pentru a menține temperatura rece. Aceasta se referă la înlocuirea aerului cald din interior cu cel rece din exterior prin utilizarea răcirii și ventilării HVAC. Purjarea nocturnă funcționează prin utilizarea conceptului de ventilație care profită de ridicarea aerului cald și coborârea aerului rece datorită diferențelor de presiune ale acestora.

Asigurați o izolație adecvată

Izolația previne evacuarea aerului rece în zilele toride și merită să investestiți în acest aspect pentru a ajuta la controlul temperaturii. Izolația de înaltă calitate va oferi, de asemenea, beneficii acustice și o protecție sporită împotriva incendiilor.

Luați în considerare un acoperiș alb

Dacă este timpul să vă renovați acoperișul, optați pentru unul alb. Acoperișurile albe sau de culoare deschisă reflectă în mod natural mai bine lumina soarelui și căldura, ceea ce va ajuta la încetinirea procesului de acumulare a căldurii în depozitul dumneavoastră.

Related Articles

Back to top button