Stiri

Altex pregateste constructia unui centru comercial de 3500 mp la Slatina

sursa poza

Primarul Minel Prina a eliberat certificatul de urbanism pentru construirea unui complex comercial ce va fi ridicat de firma nemţeană Altex, care deţine deja un magazin în Slatina.

Parcul Comercial Altex” va fi construit în imediata apropiere a supermarketului Kaufland, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, şi se va întinde pe o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi. Pe lângă magazinul de electrice şi electrocasnice deţinut de firma din Piatra Neamţ, în cadrul acestui centru comercial vor funcţiona şi alte tipuri de magazine.

 

„Am eliberat un certificat de urbanism pentru un complex comercial care va avea un magazin de haine, un magazin de încălţăminte, un magazin de cosmetice şi un magazin de produse electronice şi electrocasnice. Va fi construit lângă Kaufland. Va avea o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi. Vorbim de Altex şi alte branduri de magazine”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Minel Prina, primarul ales al Slatinei.

Noua investiţie de la Slatina va duce şi la crearea de noi locuri de muncă, acesta fiind unul dintre principalele obiective ale administraţiei locale din Slatina.

 

Lanţurile de hipermarketuri vor şi în Unitatea Militară

Se pare că acest gen de investiţii va continua la Slatina, senatorul Darius Vâlcov confirmând, în repetate rânduri, faptul că există deja un interes al lanţurilor de hipermarketuri pentru a investi în noul cartier care va apărea în locul Unităţii Militare din municipiu.

„Au fost cereri de la două mari hipermarketuri, iar acum, bineînţeles, vom stabili un plan şi vom scoate la licitaţie, după ce vom avea un Plan Urbanistic Zonal. Probabil că, la sfârşitul anului viitor, vom avea şi noi un PUZ, după ce vom primi terenul. O parte din PUZ îl vom pune la dispoziţia celor interesaţi”, declara Vâlcov.

 

Kaufland 2, aproape de realitate

Cel de-al doilea magazin al retailerului Kaufland ar urma să se deschidă în fostul sediu al Competrol, de pe strada Artileriei. Astfel, slătinenii care locuiesc în cartierele Steaua şi Gară vor avea un nou loc de cumpărături în apropierea domiciliului. Autorităţile locale anunţau încă de anul trecut că îl ajută pe investitor să obţină cât mai repede autorizaţiile necesare şi vor amenaja căile de acces către supermarket. Cumpărătorii care obişnuiau să vină de la celălalt capăt al oraşului în partea de jos, la Kaufland-ul de pe bulevardul Nicolae Titulescu, vor spune adio drumului lung.

 

Reprezentanţii Primăriei Slatina aşteaptă ca investitorul să depună documentele pentru a obţine autorizaţia de construcţie. Aşa cum au procedat şi cu ceilalţi retaileri care şi-au deschis puncte de lucru în oraş, Primăria Slatina se va ocupa de amenajarea căilor de acces către noul magazin.

 

În Slatina există supermarketuri de la retailerii Kaufland, Lidl-cu două unităţi, Penny şi Profi. De curând, Billa şi-a mai deschis un magazin, pe Aleea Muncii, pe lângă cel pe care îl avea pe strada Cornişei. Anul trecut, a fost inaugurat şi un magazin de bricolaj al Dedeman, pe strada Cireaşov, la ieşirea din oraş spre Piteşti.

 

Sursa

 
Related Articles

Back to top button