Analize de piață

Analiză: Câte proiecte industriale sunt în construcție în România?

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 267 proiecte din domeniul industrial în stadiul de construcție. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,56 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,09 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Ilfov (30 proiecte) și Bihor (21 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale în costrucție monitorizate în ultimele 3 luni sunt spații de depozitare (159 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 93 spații de producție,17 spălătorii auto, 26 proiecte de zoo/bio tehnie și 32 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 80% dintre proiectele industriale în construcție sunt private. Mai exact, au fost identificate 214 investiții private, 14 publice și 39 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în construcție
  • Hub logistic: 7 hale de producție și depozitare P+2E, Arad, 779.844
victa.ro
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • Ansamblu logistic: hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare – CTPark Bucharest North, Ilfov, 100.000 mp
victa.ro
Related Articles

Back to top button